lauantai 3. maaliskuuta 2018

Vegaanin siivouspäivä: eläinystävälliset puhdistusaineet

Täällä on koko aamupäivä siivoiltu ja puunattu kotia viikonlopun viettoa varten. Mikä ihana tunne onkaan rentoutua sohvalle, kun koti kiiltää puhtauttaan! Puhdistusaineita valitessa haluan mahdollisimman myrkyttömän ja tietysti vegaanisen tuotteen, joka ei ole haitaksi ympäristölle, eläimille eikä ihmisillekään. Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että useat siivoustuotteet testataan edelleen eläimillä tai ne saattavat sisältää eläinperäisiä ainesosia.

Haluan myös vähentää omaa kemikaalikuormaa, joten haitalliset kemikaalit ja muut myrkyt eivät ole enää tervetulleita kotiimme. Useimmat markettien puhdistusaineet sisältävät aikamoisen kemikaalicocktailin ja pullojen kyljet huutavat erilaisia varoitusmerkkejä ihoärsytyksestä ja myrkyllisyydestä. Tässä muutaman vuoden aikana siivouskaappi onkin kokenut eräänlaisen mullistuksen ja vanhojen puteleiden tilalle on alkanut ilmestyä ympäristöystävällisempiä ja terveyden kannalta turvallisempia vaihtoehtoja. 

Methodin tuotteilla on eläinkokeettomuuden takaava Leaping Bunny -sertifikaatti ja ne ovat myös ainesosiltaan vegaanisia. Meillä on käytössä miedosti laventelin tuoksuinen yleispuhdistusaine, joka sopii kaikille pinnoille. Eniten tätä tulee suihkittua keittiössä ja pölyjä pyyhkiessä. Olen aika herkkä voimakkaille tuoksuille etenkin pesuaineissa, mutta näissä Methodin tuotteissa tuoksut on tosi miellyttäviä. Suihkepullot on valmistettu 100 % kierrätysmuovista, joten muovin kulutuksestakaan ei tarvitse olla huolissaan, kunhan vaan kierrättää pakkauksen oikein. 

Kylpyhuone pysyy puhtaana Lilly's Eco Cleanin vegaanisella & myrkyttömällä WC:n puhdistusaineella ja yleispuhdistussuihkeella. Nämä pesuaineet ovat etikkapohjaisia ja tuoksuvat miedosti eteerisiltä öljyiltä. Tottumattoman nenään etikka saattaa tuoksua aika voimakkaasti, mutta se haihtuu tosi äkkiä ja jäljelle jää vain puhdas tuoksu. Vaikka nämä pesuaineet eivät sisälläkään haitallisia kemikaaleja, niin puhdistustuloksesta ei tarvitse olla huolissaan - näillä irtoaa pinttyneinkin lika. Pullot on lisäksi valmistettu ainakin osittain kierrätysmuovista, plussaa siitä! 

Pyykinpesuun käytän Tokmannilta löytyvää Sensitiven nestemäistä pesuainetta. Toisin kuin muut vegaaniset pyykinpesuaineet, tämä on aika edullinen, noin 3,50e / pullo. Pesuaineella on Vegan Societyn kukka -logo ja se on vielä hajusteetonkin. Tämän haluaisin vaihtaa luomumpaan tuotteeseen, mutta vielä ei ole vastaan tullut yhtä toimivaa. Huuhteluaineen sijasta taas käytän pyykissä etikkaa, johon saatan lisätä muutaman tipan eteeristä öljyä sekaan. Etikka poistaa hajut ja pehmentää pyykin, joten sitä voi käyttää ihan huuhteluaineen tapaan. Lisäksi se on tietysti myös myrkytöntä, mikä on ympäristön kannalta aina parempi. 


Kiinnitättekö te huomiota pesuaineiden turvallisuuteen ja eläinystävällisyyteen?


9 kommenttia:

 1. Tää postaus tuli hyvään saumaan, sillä just oon pohtinut kodin pesuaineita, että mistä löytäisin ekologisempia ja myrkyttömämpiä vaihtoehtoja! :-) Ite oon tykännyt Dermosilin yleis- ja keittiösuihkeista, joilla on ecocert -sertifikaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa että oli hyötyä, tää aihe taitaakin mietityttää monia :) Oho, en oo tiennytkään että niillä on ecosert, täytyypä tutustua! :)

   Poista
 2. Olenkin pohtinut noita method pesuaineita, jos totta puhutaan niin ulkonäön vuoksi, mutta nyt sain syyn käydä ostamassa. Loistavia vinkkejä! Kaikki lähtee hankintaan. 👌🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva että ne on kauniita myös ulkonäöltään - melkein siivousvimma iskee pelkän pullon näkemisestä :D Mukava kuulla että oli hyödyllinen aihe :)

   Poista
 3. Loistava postaus, osui meidän perhettä paljon mietityttävään teemaan. Kiitos hyvistä vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä vaan! Nämäkin on kyllä tärkeitä asioita ympäristön kannalta, joten kiva kuulla että kiinnostaa :)

   Poista
 4. Sensitiven pesuaine on minullakin käytössä ja on kyllä hinta-laatusuhteeltaan loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, tykkään kanssa tosi paljon! :)

   Poista
 5. Ecuadorissa ei ole lainkaan yhtä tarkkaa kuin Euroopassa että mitä puhdistusaineisiin saa laittaa. Joten niitä purkkeja pitää lukea todella tarkkaan ettei kotona kärsi lapset ja eläimet ja luontokin vielä päälle.

  VastaaPoista