Terveys

Omena-appelsiini-inkiväärimehu flunssan karkoitukseen

Näin aurinkoisen sunnuntain kunniaksi teki mieli kaivaa mehupuristin kaapin perukoilta ja valmistaa aamupalalle mehua omenasta, appelsiinista, sitruunasta inkivääristä. Hedelmien sisältämät antioksidantit ja kirpsakka inkivääri auttavat myös flunssaa pysymään loitolla, joten näin kevätflunssan jyllätessä ympärillä on hyvä suojautua kunnon vitamiinitankkauksella. Olen vielä tähän asti säästynyt flunssalta, mutta vastustuskyvyn buustaaminen ei ole koskaan pahitteeksi. Itse rakastan inkivääriä (jep, menee ihan raakanakin), joten tämä mehu sai maistua siltä ihan kunnolla. Omenan ja veriappelsiinin makeus taas tasapainottaa kirpeän polttavaa makumaailmaa ja yhdessä ne ovatkin täydellisyyttä hipova kombo!

Omena-appelsiini-inkiväärimehu

4 omenaa
3 (veri)appelsiinia
Puolikas sitruuna
Kunnon pätkä (>5 cm) inkivääriä

Kuori appelsiinit, sitruuna ja inkivääri ja palastele hieman pienemmiksi. Lohko omenat muutamaan osaan ja surauta kaikki ainekset mehuksi mehupuristimella. Näillä aineksilla tulee pullollinen (noin 0,75 l) mehua. Mehu kannattaa tehdä jääkaappikylmistä hedelmistä tai vaihtoehtoisesti valmiin mehun sekaan voi heittää muutaman jääpalan.

Aurinkoista sunnuntaita!

Saatat pitää myös näistä

10 Kommenttia

  • Vastaa
    jonna
    19/03/2018 at 16:17

    Ihana resepti! En ole koskaan laittanut appelsiinia juuceriin, kun sitä on helppo puristaa, mutta onhan tää vielä helpompaa :). Kauanko säilyy jääkaapissa?

  • Vastaa
    Melissa L
    19/03/2018 at 21:32

    Itse käytän valkosipuli-hunaja-vettä flunssan karkoitukseen.

  • Vastaa
    Jeannays
    19/03/2018 at 21:32

    Tätä täytyy ehdottomasti testata! 🙂

  • Vastaa
    tuulanneli
    21/03/2018 at 00:07

    Kiitos hyvästä vinkistä! Tätä täytyy testata.

  • Vastaa
    Johanna / P.S. Never Stop Smiling
    21/03/2018 at 21:03

    Kuulostaa hyvältä! Inkiväärishotteja oon joskus testaillut mutta tämä voisi olla hyvä seuraava kokeilu 🙂

  • Vastaa
    Minna
    26/03/2018 at 20:33

    Joo pelkkä appelsiini on ehkä nopeempi puristaa mut tällein muiden hedelmien kanssa menee tosi kivasti mehustimessa 🙂 Kannattaa käyttää mahdollisimman pian, mutta kyllä ainakin pari-kolme päivää säilyy hyvänä 🙂

  • Vastaa
    Minna
    26/03/2018 at 20:33

    Kiva juttu, tää on kyllä hyvää! 🙂

  • Vastaa
    Minna
    26/03/2018 at 20:34

    Kuulostaa kyllä tehokkaalta kombolta, ei tosin menisi valkosipuli ja makea alas samaan aikaan tältä nirsoilijalta 😀

  • Vastaa
    Minna
    26/03/2018 at 20:35

    Kiva kuulla että tykkäsit! 🙂

  • Vastaa
    Minna
    26/03/2018 at 20:36

    Inkiväärishotit on kyllä kans hyviä ja tehokkaita! 🙂 tätä kantsii myös testata jos inkivääri miellyttää 🙂

Jätä kommentti