sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Omena-appelsiini-inkiväärimehu flunssan karkoitukseen

Näin aurinkoisen sunnuntain kunniaksi teki mieli kaivaa mehupuristin kaapin perukoilta ja valmistaa aamupalalle mehua omenasta, appelsiinista, sitruunasta inkivääristä. Hedelmien sisältämät antioksidantit ja kirpsakka inkivääri auttavat myös flunssaa pysymään loitolla, joten näin kevätflunssan jyllätessä ympärillä on hyvä suojautua kunnon vitamiinitankkauksella. Olen vielä tähän asti säästynyt flunssalta, mutta vastustuskyvyn buustaaminen ei ole koskaan pahitteeksi. Itse rakastan inkivääriä (jep, menee ihan raakanakin), joten tämä mehu sai maistua siltä ihan kunnolla. Omenan ja veriappelsiinin makeus taas tasapainottaa kirpeän polttavaa makumaailmaa ja yhdessä ne ovatkin täydellisyyttä hipova kombo!


Omena-appelsiini-inkiväärimehu


4 omenaa
3 (veri)appelsiinia
Puolikas sitruuna
Kunnon pätkä (>5 cm) inkivääriä

Kuori appelsiinit, sitruuna ja inkivääri ja palastele hieman pienemmiksi. Lohko omenat muutamaan osaan ja surauta kaikki ainekset mehuksi mehupuristimella. Näillä aineksilla tulee pullollinen (noin 0,75 l) mehua. Mehu kannattaa tehdä jääkaappikylmistä hedelmistä tai vaihtoehtoisesti valmiin mehun sekaan voi heittää muutaman jääpalan.Aurinkoista sunnuntaita! 

10 kommenttia:

 1. Ihana resepti! En ole koskaan laittanut appelsiinia juuceriin, kun sitä on helppo puristaa, mutta onhan tää vielä helpompaa :). Kauanko säilyy jääkaapissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pelkkä appelsiini on ehkä nopeempi puristaa mut tällein muiden hedelmien kanssa menee tosi kivasti mehustimessa :) Kannattaa käyttää mahdollisimman pian, mutta kyllä ainakin pari-kolme päivää säilyy hyvänä :)

   Poista
 2. Tätä täytyy ehdottomasti testata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, tää on kyllä hyvää! :)

   Poista
 3. Itse käytän valkosipuli-hunaja-vettä flunssan karkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä tehokkaalta kombolta, ei tosin menisi valkosipuli ja makea alas samaan aikaan tältä nirsoilijalta :D

   Poista
 4. Kiitos hyvästä vinkistä! Tätä täytyy testata.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä! Inkiväärishotteja oon joskus testaillut mutta tämä voisi olla hyvä seuraava kokeilu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inkiväärishotit on kyllä kans hyviä ja tehokkaita! :) tätä kantsii myös testata jos inkivääri miellyttää :)

   Poista