torstai 8. maaliskuuta 2018

Intialaiset samosat uunissa

Kasvistäytteiset samosat ovat perinteisiä intialaisia piiraita, jotka on helppo loihtia myös kotikeittiössä. Samosat ovat usein uppopaistettuja, mutta ne voi yhtä hyvin valmistaa myös uunissa ajan (ja öljyn) säästämiseksi. Täytin samosat perunalla, parsakaalilla ja sipulilla, sillä niitä sattui löytymään valmiina jääkaapista. Kaappiin unohtuneet kasvikset onkin hyvä hyötykäyttää piirakoiden täytteenä. Täytettä voi varioida myös esimerkiksi pinaatilla, herneillä, kukkakaalilla ja paprikalla.


Vegaaniset samosat, 20 kpl


1 pkt valmista filotaikinaa
400 g perunoita
150 g parsakaalia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
Nippu korianteria
1-2 rkl punaista currytahnaa
1 rkl garam masala -maustetta
Suolaa
Rypsiöljyä

1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Tähän saattaa mennä 1-2 tuntia, joten taikina kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
2. Aloita täytteen valmistus kuorimalla perunat ja laittamalla ne kattilaan kiehumaan. Pilko kypsät perunat kuutioiksi.
3. Pilko parsakaali ja sipulit. Hienonna korianteri.
4. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti ja lisää joukkoon parsakaalit, perunat, mausteet ja korianteri.
5. Aseta yksi filotaikinalevy pöydälle ja suihkuta/sivele siihen rypsiöljyä. Aseta sitten levyn päälle toinen levy ja sivele myös se öljyllä. Toista vielä kerran, jotta saat taikinasta kolminkertaisen levyn.
6. Leikkaa levy poikittain 10 cm levyisiksi suikaleiksi.
7. Aseta n. 2 rkl täytettä levyn toiseen reunaan alla olevan kuvan 1 mukaisesti. Taita sitten reuna täytteen päälle.
8. Taittele samosa kulmittain levyn loppuun asti. Yli menevän taikinan voi leikata tai taittaa alapuolelle.
9. Nosta valmiit samosat leivinpaperin päälle ja voitele vielä öljyllä.
10. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.


Mausteisten samosojen makua pehmentää itse tehty jugurttikastike, mikä syntyy helposti Yosan Greek stylestä, limestä, suolasta, pippurista ja korianterista.

Onko samosat teille tuttuja? Tykkäättekö intialaisesta ruuasta?



Katso myös:

Helppo kikhernecurry perunalla ja parsakaalilla

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Tämä olikin ihan uusi ruokalaji minulle vaikka intialaisesta pidänkin :)

    VastaaPoista
  2. Nam! En oo koskaan syönyt näitä, mutta tykkään kovasti kaiken maailman pasteijoista ja vastaavista. Joskus voisi kokeilla tehdä näitä :)

    VastaaPoista
  3. Wau! Maistoin näitä Intiassa kun olin pieni. En tiennyt yhtään mitä ne oli, kuitenkin peruna täytteenä jäi mieleen! (Ne oli myös kolmion mallisia) Nytpä tiedän, pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Nämä eivät olleet itselleni yhtään tuttuja! Ruokaelämykset idän suunnalta ovat mulle muutenkin tosi vieraita, mutta ehkä vielä joskus tutustun niihin paremmin :) Tämä kuitenkin kuulostaa hyvältä ja hei tosi kauniit kuvat olet ottanut!

    www.ellileppiniemi.fi

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä, menee kyllä kokeiluun! Intialainen ruoka on parasta :)

    VastaaPoista