Leivonta

Ystävänpäivän bebe-leivokset

vegaaniset bebeleivokset

Tämän spesiaalin päivän kunniaksi ajattelin ilahduttaa poikaystävääni klassisilla bebe-leivoksilla. Leivokset koostuvat murotaikinasta, vaniljakreemistä ja vaaleanpunaisesta tomusokerikuorrutteesta, joten ne ovat täydellisen makea herkku ystävänpäivään. Perinteisten pyöreiden bebejen sijaan tein leivoksista sydämenmuotoisia, jolloin niistä tuli vielä astetta söpömpiä!

Monivaiheiset bebe-leivokset osoittautuivat kuitenkin aikamoiseksi tahtojen taisteluksi, sillä heti alussa leipurin kenties tärkein työväline, sähkövatkain, sanoi itsensä irti. No, jatkoin käsipelillä ja sain pohjat kunnialla uuniin, kunnes huomasin pahvisten sydänvuokien repeilevän liitoksistaan. En voi kenellekään suositella Tigerin leivontavuokia, laatu kun oli yhtä matala kuin hintakin! Onneksi pari vuokaa kuitenkin pysyi kasassa ja sain edes muutaman leivoksen onnistumaan. Ja ne ei-niin-muotovaliot yksilöt katosivat nopeasti parempiin suihin!

Vegaaniset bebe-leivokset, 12 kpl

Pohjat:
100 g margariinia (tummansininen Keiju)
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja

Kreemitäyte:
2 dl kaurakermaa
2 rkl maissitärkkelystä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g margariinia

Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
Punaista elintarvikeväriä (vegaanisia esim. Wilton ja Squires Kitchen)
vettä

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa pohjan margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita käsin tasaiseksi. Taikinasta tulee kiinteä pallo, jota on helppo muotoilla.
2. Painele taikina sydänvuokien pohjalle ja reunoille siten, että siitä muodostuu “kuppi”. Paista uunissa n. 10 minuuttia.
3. Valmista täyte mittaamalla täytteen ainekset kattilaan margariinia lukuunottamatta. Keitä seosta muutama minuutti, kunnes se on paksua kiisseliä. Jäähdytä kiisseli kylmäksi.
4. Vatkaa jäähtyneen kiisselin joukkoon margariini. Kreemi saa olla tosi paksua!
5. Irrota pohjat vuuista kokonaan jäähtyneinä ja täytä kreemillä. Siirrä leivokset jääkaappiin.
6. Valmista vielä vaaleanpunainen kuorrutus lisäämällä tomusokerin sekaan pisara elintarvikeväriä ja ruokalusikallinen vettä kerrallaan, kunnes saat paksuhkoa, mutta juoksevaa kuorrutetta.
7. Koristele leivokset vielä tomusokerikuorrutteella ja anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ihanaa ystävänpäivää ihanat lukijani ♥ Kertokaahan ihmeessä kommenttiboksiin, miten aiotte tätä päivää juhlistaa?

Saatat pitää myös näistä

10 Kommenttia

  • Vastaa
    Minna M
    16/02/2018 at 13:52

    Onpa söpöjä! Enpä olisi kuvien perusteella arvannut, minkälaista säätöä näiden leipominen on ollut.
    Mukavaa viikonloppua!

  • Vastaa
    Teresa
    16/02/2018 at 20:40

    Kuinka kauniita! 🙂

  • Vastaa
    Satu Sjöholm
    16/02/2018 at 20:40

    Oi miten ihanan näköisiä ❤️

  • Vastaa
    Mama Lina
    16/02/2018 at 20:40

    Onpas herkullisen näköistä!
    Kuulostaa kyllä semmoiselta etten itse leipoisi :DD

  • Vastaa
    tuulanneli
    17/02/2018 at 21:46

    Olipas herkullisen näköisiä!

  • Vastaa
    Minna
    18/02/2018 at 23:42

    Kiitos! Säädöksihän se meni, mutta onneksi siitäkin selvittiin 😀

  • Vastaa
    Minna
    18/02/2018 at 23:43

    Kiitos! Joo nämä vaati kyllä leipurilta vähän pitkää pinnaa 😀

  • Vastaa
    Minna
    18/02/2018 at 23:43

    Voi kiitos ☺️

  • Vastaa
    Minna
    18/02/2018 at 23:43

    Kiitos paljon! ☺️

  • Vastaa
    Minna
    18/02/2018 at 23:44

    Kiitos! 😊

Jätä kommentti