keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Ystävänpäivän bebe-leivokset

Tämän spesiaalin päivän kunniaksi ajattelin ilahduttaa poikaystävääni klassisilla bebe-leivoksilla. Leivokset koostuvat murotaikinasta, vaniljakreemistä ja vaaleanpunaisesta tomusokerikuorrutteesta, joten ne ovat täydellisen makea herkku ystävänpäivään. Perinteisten pyöreiden bebejen sijaan tein leivoksista sydämenmuotoisia, jolloin niistä tuli vielä astetta söpömpiä!

Monivaiheiset bebe-leivokset osoittautuivat kuitenkin aikamoiseksi tahtojen taisteluksi, sillä heti alussa leipurin kenties tärkein työväline, sähkövatkain, sanoi itsensä irti. No, jatkoin käsipelillä ja sain pohjat kunnialla uuniin, kunnes huomasin pahvisten sydänvuokien repeilevän liitoksistaan. En voi kenellekään suositella Tigerin leivontavuokia, laatu kun oli yhtä matala kuin hintakin! Onneksi pari vuokaa kuitenkin pysyi kasassa ja sain edes muutaman leivoksen onnistumaan. Ja ne ei-niin-muotovaliot yksilöt katosivat nopeasti parempiin suihin!

Vegaaniset bebe-leivokset, 12 kpl


Pohjat:
100 g margariinia (tummansininen Keiju)
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja

Kreemitäyte:
2 dl kaurakermaa
2 rkl maissitärkkelystä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g margariinia

Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
Punaista elintarvikeväriä (vegaanisia esim. Wilton ja Squires Kitchen)
Vettä

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa pohjan margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita käsin tasaiseksi. Taikinasta tulee kiinteä pallo, jota on helppo muotoilla.
2. Painele taikina sydänvuokien pohjalle ja reunoille siten, että siitä muodostuu "kuppi". Paista uunissa n. 10 minuuttia.
3. Valmista täyte mittaamalla täytteen ainekset kattilaan margariinia lukuunottamatta. Keitä seosta muutama minuutti, kunnes se on paksua kiisseliä. Jäähdytä kiisseli kylmäksi.
4. Vatkaa jäähtyneen kiisselin joukkoon margariini. Kreemi saa olla tosi paksua!
5. Irrota pohjat vuuista kokonaan jäähtyneinä ja täytä kreemillä. Siirrä leivokset jääkaappiin.
6. Valmista vielä vaaleanpunainen kuorrutus lisäämällä tomusokerin sekaan pisara elintarvikeväriä ja ruokalusikallinen vettä kerrallaan, kunnes saat paksuhkoa, mutta juoksevaa kuorrutetta.
7. Koristele leivokset vielä tomusokerikuorrutteella ja anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ihanaa ystävänpäivää ihanat lukijani ♥ Kertokaahan ihmeessä kommenttiboksiin, miten aiotte tätä päivää juhlistaa?

10 kommenttia:

  1. Onpa söpöjä! Enpä olisi kuvien perusteella arvannut, minkälaista säätöä näiden leipominen on ollut.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Säädöksihän se meni, mutta onneksi siitäkin selvittiin :D

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköistä!
    Kuulostaa kyllä semmoiselta etten itse leipoisi :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo nämä vaati kyllä leipurilta vähän pitkää pinnaa :D

      Poista