Tapahtumat

Vegemessut 2018: kohokohdat ja kiinnostavimmat tuotteet

vegemessut 2018

Eilinen lauantaipäivä kului kauan odotettujen Vegemessujen merkeissä Helsingin Kaaapelitehtaalla. Suuremmasta tilasta huolimatta tungosta riitti, mikä kertoo tietenkin kasvavasta kiinnostuksesta vegaanisuutta kohtaan. Onneksi oltiin syöty kevyt aamupala, sillä heti ensimmäisestä kojusta alkaen ilmestyi käteen uusi maisteluannos toisensa jälkeen! Päivän aikana tuli maisteltua erilaisia jätskejä, mehuja, smoothieita, juustoja, suklaita, sipsejä, pitsaa, seitania, tofuja, juustokakkua, erikoiskahveja ja paljon muuta… Ruokaa ei tarvinnut erikseen edes ostaa, sillä reilunkokoisista maistiaisista sai jo vatsan täyteen.



Tallinnalaisen Karu talu šokolaadin suklaapuodista tuli rohmuttua viisi kimpaletta erilaista suklaata. Herkullisimpia olivat tahmea snickers, mansikka ja banaaniananas, jotka katosivat kotona nopeasti parempiin suihin.

Yksi parhaista ruokamaistiaisista taas oli Jalotofun uusi tempe, joka oli paistettu ihanan rapeaksi ja tarjoiltiin Kalsinkin kermaisen kastikkeen kanssa. Tempe menee ehdottomasti testiin heti, kun sitä kaupoista löytyy. Kaivattua vaihtelua tofulle, nam!


Kaikki maistiaiset eivät kuitenkaan vakuuttaneet. Mieleen jäi erityisesti Porlammin vegen uusi “fetajuusto”, jota menin innoissani maistelemaan. Vuohenjuusto on aina ollut inhokkini ja tämä juusto maistui juurikin siltä, maku oli siis kaukana suolaisesta fetasta. Piti oikein varmistaa, että olihan tämä nyt oikeasti vegaanista koska maku oli niin autenttinen… Vuohenjuuston ystäville kyllä ihan loistava tuote, mutta omassa suussani se vaan maistui ihan karmealle 😀

Vegemin seitankebab oli ihan superherkullista. Kebabista 30 % on proteiinia, joten se sopii tosi hyvin paljon treenaavan ruokavalioon. Tätä täytyy ostaa lisää testiin!



Plantin uusi kahviin tarkoitettu kauramaito oli maualtaan iloinen yllätys. Oatlyn ikaffe, jota olen tähän asti käyttänyt, sai kyllä nyt kovan kilpailijan. Maku oli paljon pehmeämpi kuin ikaffessa, joten taidan tästä lähtien ostaa Plantia kahvin sekaan. Plussaa Plantille myös kotimaisuudesta!

Methodin pisteeltä löytyi iso valikoima vegaanisia kodinpuhdistustuotteita. Mukaan lähti laventelin tuoksuinen yleispuhdistusaine, joka nopean testailun perusteella vaikuttaa oikein toimivalta!



Kaiken kaikkiaan superkiva päivä, vaikka jonkin verran pitikin jonotella. Toivottavasti Vegemessut kasvaa taas entistä isommaksi ja paremmaksi ensi vuonna! Itseäni kiinnostaa ruokajuttujen lisäksi myös kosmetiikka, joten olisi mahtava nähdä ensi vuonna myös kauneuteen liittyviä ständejä. Pari vaateyritystä olikin mukana, mutta niitäkin olisi kiva nähdä vielä lisää.

Olitteko te Vegemessuilla? Mikä jäi erityisesti mieleen?

Saatat pitää myös näistä

6 Kommenttia

  • Vastaa
    anna
    26/02/2018 at 11:35

    Ihana postaus! Itselläni jäi kamera laukun pohjalle, koska oli koko ajan kädet täynnä ja karsee ihmispaljous: olin varmaan just pahimpaan ruuhka-aikaan. Mahan sai kyllä helposti täyteen ihan jo maistiaisilla 😀 En ees kyennyt kaikkia makeita juttuja ottamaan, koska olin jo ihan täynnä.

  • Vastaa
    Varpuslintu // Viikarivartti
    26/02/2018 at 11:35

    Vegemessut oli tosi kiva kokemus! Mullekin jäi parhaiden joukossa mieleen Jalo Foodsin ja Kaslinkin osasto, mutta kaikkein eniten suosikki oli Kolmen Kaverin Jäätelöt, joka jakoi niitä kokonaisia pikkupurkkeja jätskiä maistiaiseksi. 😀

    sekavege.blogspot.fi

  • Vastaa
    Julia
    27/02/2018 at 10:20

    Tän vuoden messut oli kyllä tosi kivat! Viime vuodesta jäi vähän ehkä huonot fiilikset kun piti pakkasessa jonotella yli tunti, mutta nyt lauantaina pääsi suoraan sisään. Tuo Jalotofun tempe nousi myös mun suosikiksi, onneksi sain sitä myös kotiin testattavaksi kun nappasin sellaisen näytepussin mukaan! Lisäksi se Apetitin uusi pakastepitsa oli hyvää, myös sekaani poikaystäväni sanoi sen maistuvan paremmalta kuin normaalit pitsat. 😀

  • Vastaa
    Minna
    05/03/2018 at 20:04

    Kolme kaveria on kyllä ehkä paras jätskimerkki ikinä ♥ Harmi kun siinä pisteellä oli koko ajan kauhea jono, vaikka en kyllä ihmettele!

  • Vastaa
    Minna
    05/03/2018 at 20:06

    Nojoo, valokuvaus oli tehty kyllä hankalaksi tuolla ihmisvilinässä! Sama juttu täälläkin, maistiaisia tuli nappailtua vähän liikaakin 😀

  • Vastaa
    Minna
    05/03/2018 at 20:08

    Joo sanopa muuta, se jonottelu oli kyllä kamalaa! 😀 Hitsi mä missasin ihan kokonaan tempenäytteet 😀 Mun poikaystävä tykkäs siitä kans, veikkaan et se tulee olemaan aika suosittu tuote ihan sekaaninkien keskuudessa 🙂

Jätä kommentti