maanantai 5. helmikuuta 2018

Runebergin tortulla

Hei vaan ja hyvää Runebergin päivää! Tajusin tänään, etten ole vieläkään saanut herkutella perinteisellä Runebergin tortulla. Helsingin keskustassa vegaanisten Runebergien tarjonta oli yllättävän vähäistä, mutta onneksi Vegaaninen Helsinki -faceryhmä pelasti mattimyöhäisen tälläkin kertaa. Vinkkien avulla suuntasimme Kaisaniemen Well -kahvilaan ja sain kuin sainkin kauan haaveileman torttuni. Poikaystäväni sen sijaan otti varaslähdön laskiaiseen tilaamalla pullan, joita muuten löytyy Wellistä myös vegaanisena. Niitä tulikin vuosi sitten kirjastolla istuskellessa syötyä muutama ihan vaan dippatyömotivaattorina...


Kävittekö te syömässä Runebergin torttua tai jaksoitteko leipoa ihan itse? :)

8 kommenttia:

 1. En ole syönyt tänä vuonna Runebergin torttuja. Ovat kyllä ihan hyviä, mutta olen laihiksella, niin en kauheasti ole makeaa syönyt. Nykyään vegaaninen valikoima on hurjasti lisääntynyt. Laivallakin oli ihan oma vegaaninen jälkkäripöytä. :) Tyttäreni kaverista tuli viime kesänä vegaani, niin on ollut pakko kiinnittää huomiota vegaaniruokiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, siinä tapauksessa taitaa kyllä tortut olla kielletyllä listalla! :D Ooh en oo kuullukaan että on jo oma vegaaninen jälkkäripöytäkin! Sinne täytyy kyllä joskus päästä maistelemaan :)

   Poista
 2. En syönyt Runebergin torttua, koska en oikein pidä makeasta. Suolaisista herkuista kyllä. Vegaaniruoka tarjonta on parin vuoden sisällä kasvanut huimasti. Hienoa ja ekologista, että olet vegaani. Vaikka se varmaankin lisää työtä ruuanlaitossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä mahtavaa miten se on kasvanut! Koko ajan tupsahtelee uutuuksia kauppoihin :) Aluksi tietysti oli vähän vaivalloisempaa kokkailla, mutta nopeasti siihen tottui ja nykyään menee ruuanlaittoon paljon vähemmän aikaa ja vaivaa kun ei tarvitse esim. mitään lihoja kypsytellä :)

   Poista
 3. Runebergin torttu on yksi lempileivonnaisistani ja kaipaan sitä aina tähän aikaan vuodesta. En ole kuitenkaan uskaltanut yrittää leipoa gluteenitonta torttua aivan itse ja toisaalta niitä on mahdoton löytää täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä niin ihana! Harmi ettei sieltä löydy gluteenitonta :/ Tuo mun syömäni oli vegaaninen & samalla gluteeniton ja oli kyllä tosi herkullinen :)

   Poista
 4. Tänäkin vuonna skippasin kokonaan, en kyllä ymmärrä miksi! Runebergin tortut on kyllä niiiin hyviä.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä hyviä ♥ No ensi vuonna sitten! :)

   Poista