keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Nopea nuudelisalaatti

Hypistelin kaupassa ihanan punaista punasikurikerää ja mielessä alkoi heti raksuttaa sen ympärille valmistettava salaatti. Punasikuri on maultaan aavistuksen kitkerä, joten sen kanssa sopii hyvin aasialaistyyppinen, hapokas kastike sen makua pehmentämään. Jos kaupasta ei löydy punasikuria, niin kiinankaali toimii myös oikein hyvin. Riisinuudelin, pähkinöiden ja itujen ansiosta salaatti pitää hyvin nälkää ja soveltuu vaikkapa raikkaaksi lounaaksi. Nuudelisalaattia voi käyttää myös lisukkeena, kun sen kylkeen paistaa esimerkiksi tofua tai tempeä.

Vegaaninen nuudelisalaatti, 4 annosta


Salaatti:
100 g punasikuria (tai kiinankaalia)
200 g mungpavun ituja
n. 120 g (kolme kerää) riisinuudelia
2 porkkanaa
Korianteria
Paahdettuja cashewpähkinöitä

Kastike:
1 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 limen mehu
2 rkl tamarindia
1 rkl viinietikkaa
1 valkosipulinkynsi

1. Valmista riisinuudeli paketin ohjeen mukaan ja jäähdytä siivilässä kylmällä vedellä.
2. Tee porkkanasta ja punasikurista ohuita suikaleita ja lisää kulhoon itujen, korianterisilpun ja cashewpähkinöiden kanssa. Lisää joukkoon myös nuudelit.
3. Sekoita kastikkeen aineet yhteen ja lisää salaatin joukkoon.

Nuudelisalaatti on helppo valmistaa, mutta se on myös superterveellinen rouskuteltava. Vaihtelemalla perus tomaatti-kurkku-paprika -aineksia saa salaatinkin maistumaan ihan uudella tavalla. Mikä on teidän lempparisalaattinne? :)

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella herkulliselta. Itsekin olen riisinuudelien ystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, riisinuudelit on kyllä niin hyviä 😊

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää hyvälle. Itsellä on nuudelivillitys tällä hetkellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Haha sama täällä, nuudelit best ❤️

      Poista