Vinkit

Kirjavinkki x3

Varsinkin näin kylminä pakkaspäivinä on ihana käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle hyvän kirjan kanssa. Kirja on mukavaa vaihtelua puhelimen tai tabletin selaamiselle, mitä tulee toisinaan tehtyä vähän liiankin kanssa. Olen aina lukenut paljon, sillä minulla on tarve imeä itseeni tietoa kuin pieni sieni! Hömppäkirjojen sijaan tykkäänkin mieluummin lueskella tietokirjoja tai itsensä kehittämiseen ja tuntemiseen liittyviä teoksia. Ajattelinkin jakaa omat kolme kirjasuosikkiani myös teille, sillä nämä kaikki liittyvät veganismiin enemmän tai vähemmän. Nämä teokset on kirjoitettu englanniksi, joten hieman kielitaitoa siis vaaditaan. Kaikki kirjat kuitenkin löytyvät ihan suomalaisista nettikaupoista, joihin laitan teille vielä suorat linkit postauksen loppuun.

1. The Art of Thinking Clearly

Tässä Rolf Dobellin teoksessa keskitytään päätöksenteon selkeyttämiseen kaikilla elämän osa-alueilla. Kirjassa esitellään ihmisen psykologisia ominaisuuksia esimerkkien kautta ja koitetaan löytää ratkaisuja parempien päätösten tekemiseksi. Miksi jatkaa sellaista toimintaa, minkä tietää olevan itselleen huonoksi? Miksi keksimme tekosyitä? Tai miksi kuluttaa aikaa sellaiseen, mistä ei nauti? Muun muassa näihin kysymyksiin löytää tästä kirjasta vastaukset. Kun omat toimintamallit tiedostaa, pystyy niitä alkaa pikkuhiljaa myös muuttamaan. Itse sain tästä paljon tukea päätökseen alkaa vegaaniksi, joten itseni kohdalla oikeastaan koko elämän mullistanut kirja!

2. The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k

Sarah Knightin teos on vähän niin kuin aineettomien asioiden Konmari. Energiaa kuluttavista ja iloatuottamattomista asiosta pyritään pääsemään eroon, liittyivätpä ne sitten ihmissuhteisiin, työhön tai omaan itseensä. Tavoitteena on parempi psyykkinen hyvinvointi ja sitä kautta elämästä nauttiminen ja unelmien toteuttaminen. Vegaanin näkökulmasta toisten ihmisten ennakkoluulot ja negatiivinen suhtautuminen valintoihin ovat varmasti mieltä kaihertavia ja voimavaroja kuluttavia tekijöitä. Miksi siis pitäisi lähellään tällaisia ihmisiä tai vielä pahempaa, antaisi tämän negatiivisen energian vaikuttaa omaan elämään? Just stop giving a f**k. Tämä kirja on yksi suosikeistani; kärkäs, viihdyttävä ja oikeasti ajattelutapaa muuttava.

3. The Happy Vegan

The Happy Vegan on Russell Simmonsin kirjoittama teos veganismista ja mielestäni jokaisen aloittelevan vegaanin tai kasvissyönnistä kiinnostuneen must-read! Kirja pursuaa toinen toistaan vakuuttavampia perusteluja ryhtyä vegaaniksi niin eläinten, terveyden kuin ympäristönkin näkökulmasta. Kirja sisältää paljon hyödyllistä tietoa myös ravitsemuksesta ja sairauksien ehkäisystä terveellisen ruuan avulla. Lisäksi The Happy Vegan keskittyy joogan ja meditaation voimaan ja tätä kautta mielen hyvinvointiin ja stressinhallintaan. Russell on valloittava persoona, jolla on yksinkertaisena tavoitteena tehdä ihmisistä onnellisempia. Ihanan inspiroivaa luettavaa!

Rolf Dobelli: The Art of Thinking Clearly*
Sarah Knight: The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k*
Russell Simmons: The Happy Vegan*

Ovatko nämä kirjat teille tuttuja? Otan myös ilolla vastaan teidän omia suosituksianne!♥

Saatat pitää myös näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa
  Marjo
  09/02/2018 at 23:43

  Kirjat eivät ole ainakaan vielä tuttuja minulle. Sarah Knightin kirjaa on yksi ystäväni kehunut joten nyt olisi jo kaksi suosittelijaa sille. Ehkäpä tartun siihen seuraavaksi.

 • Vastaa
  Pirkko / Meriharakka
  10/02/2018 at 14:00

  En oikein jaksa innostua erilaisista self-help -kirjoista, mutta tuo kohta tekstissäsi, että miksi jatkamme juttuja, joista ei ole iloa tai hyötyä pysäytti hetkeksi: omalta osaltani ehkä siksi, että ajattelen, että teen nyt tämän kuitenkin loppuun 🙂

 • Vastaa
  Annukka | Ikkunalla
  10/02/2018 at 14:00

  Nämä kirjat ovat minulle ihan uusia tuttavuuksia. Voisitko tehdä vastaavan postauksen vegaanisista keittokirjoista? Tulisi itselleni tarpeeseen, sillä varsinkin proteiinipitoisten vegaaniruokien valmistaminen on vähän haastavaa, ellei aina halua syödä tofua.

 • Vastaa
  Minna
  10/02/2018 at 16:17

  Se on kyllä tosi hyvä ja viihdyttävä kirja, kannattaa tutustua 🙂

 • Vastaa
  Minna
  10/02/2018 at 16:19

  Kiitos ideasta, voisin kyllä tehdä sellaisen! Noita keittokirjojakin on sen verran jo ehtinyt kertynyt 🙂

 • Vastaa
  Minna
  10/02/2018 at 16:20

  Joo se on kyllä aika tärkeä pointti 🙂 Tietty jotkut jutut vaan on pakollisia, mutta sellaisissa missä voi itse valita, voisi tehdä oikeasti vain sellaista mistä nauttii!

Jätä kommentti