Kauneus Matkustus Ruoka

Vuoden 2017 suosikit

berliini vegaani

Heipähei ja hyvää uutta vuotta! Toivottavasti teillä on lähtenyt uusi vuosi käyntiin mukavasti, kenties vegaanihaasteen merkeissä? Jos ei, niin vielä ehtii! Ennen uuden vuoden kujeisiin siirtymistä voitaisiin vielä hieman vilkaista menneeseen ja tarkemmin ottaen vuoden 2017 suosikkeihin. Mistä jäi parhaat muistot? Mitä tuli syötyä? Mitkä oli parhaat ostokset? Alle on listattu kaikki suosikit satunnaisessa järjestyksessä:

Berliini

Sain poikaystävältä valmistujaislahjaksi matkan Berliiniin, joka oli kyllä oikea vegaanin paratiisi! Majoituttiin Almodovar-nimisessä ekohotellissa, joka oli hyvin vegaaniystävällinen. Esimerkiksi aamupalalla oli ihan mielettömät valikoimat vegaanisia ruokia itsetehdyistä leikkeleistä juustoihin ja kroissantteihin. Lihaa hotellissa ei tarjoiltu ollenkaan ja muutenkin ympäristöystävällisyyteen oli selvästi kiinnitetty huomiota. Berliinissä vegaaniruokaa sai joka nurkalta ja muutenkin ilmapiiri oli mahtavan avoin ja rento. Pakko päästä uusiksi, sillä nähtävää (ja syötävää) jäi vielä paljon!

Wet n wild -meikit

Muistan joskus yläasteikäisenä käyttäneeni joitain Wet n Wildin meikkejä, mutta viime vuonna tutuistuin niihin uudelleen Mallorcan reissulla. Etenkin peitevoide ja musta rajaustussi ovat olleet niin kovassa käytössä, että on aika hankkia pian uudet tilalle. Hinta ei päätä huimaa ja vegaanisista tuotteista löytyy selkeät merkinnät, joten nämä ovat kyllä ehdottomia suosikkejani!

Jooga

Kävin koko viime kevään ja syksyn joogassa ja se alkoi kyllä tuntumaan niin omalta lajilta – juuri sopivaa tasapainoa rankalle salitreenille. Suosikkejani ovat etenkin yin ja astanga, mutta ajattelin mennä lähiaikoina kokeilemaan myös ilmajoogaa. Joogasta tulee sellainen kokonaisvaltaisen ihana olo, mitä ei oikein muusta liikunnasta saa, joten ehkä juuri sen takia se onkin niin koukuttavaa.

Mikropossut

Vierailtiin kesällä Korholan kotieläintilalla Savonlinnan lähettyvillä. Ne jotka yhtään mua tuntee, tietää että tällaiset paikat tekee mut niin onnelliseksi. Itkuakin saatan tirauttaa, jos jonkun oikein symppiksen karvapallon kohtaan. Mieleen jäi erityisesti tomerat mikropossut Elmeri ja Elviira, jotka saivat viettää oikein lokoista possunelämää ♥ Harmiteltiin vähän, kun lehmät ja vasikat oli kauempana laitumella, mutta mahtava työntekijä päästi meidät lammasaitauksen kautta lehmienkin luo! Iso suositus tälle paikalle!

Valmistujaiset

Valmistuin syksyllä diplomi-insinööriksi ja halusin luonnollisesti järjestää sukulaisille ja ystäville pienet valmistujaiskemut. Juhlat oli tosi onnistuneet eikä kukaan tuntunut huomaavan, että pöytä notkui pelkkiä vegaaniherkkuja 😉 Tarjolla oli muun muassa kreikkalaista salaattia, perunasalaattia, patonkia, kaksi erilaista voileipäkakkua, neljä makeaa kakkua, juusto- ja hedelmätarjotin, paprikakiekkoja, keksejä ja korvapuusteja.

Bataatti

Söin vuonna 2017 varmasti enemmän bataattia kuin koko elämäni aikana yhteensä. Bataattimuussia, uunibataatteja, bataattikeittoa, bataattiranskalaisia… Bataatti on vaan ihanan herkullinen ja monipuolinen ruoka-aine, joka taipuu niin moneksi. Yllä olevassa kuvassa on yksi kiireisten arki-iltojen pelastaja, uunibataattia tofumössöllä 😀

Kierrättäminen

Löysin viime vuonna lisää käymisen arvoisia kirppiksiä Helsingistä, joten ostin melkein kaikki vaatteet ja asusteet käytettynä. Varsinkin kesällä Dallapénpuistosta tein ihan mahtavia löytöjä. Tänä vuonna voisinkin luvata, että en osta uutena mitään, mitä en oikeasti tarvitse. Yllä olevassa kuvassa koko asu on kirppikseltä ja varmasti alle kahdellakympillä olen nuo kaikki kenkiä myöten kotiuttanut. Lisää kirppislöytöjä löytyy tästä postauksesta.

McVegan

Vielä viimeisenä vuoden 2017 suosikkina on Mc Donald’sin uusi McVegan hamppari, joka on ollut myynnissä vasta viikon verran. Jouduin siis nöyrtymään ja lopettamaan melkein kolmen vuoden Mäkkiboikotin ja maistamaan tätä uutuutta. Maku on aivan 5/5 eikä häviä kyllä yhtään esim. kanaversioille, mitä ennen vegaanisuutta olen syönyt. Veikkaan, että McVegan hamppari jatkaa suosikkina myös pitkälle tähänkin vuoteen!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti