Kahvilat ja ravintolat

Lounasvinkki Helsingissä x3

silvoplee kasvisravintola

Helsinki on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia lounaspaikkoja, jotka tarjoilevat myös vegaanisia vaihtoehtoja. Helsingin keskustassa asuessa saa rauhassa elää omassa vegaanikuplassa, sillä hyvän ruuan löytäminen on todellakin helppoa. Paljon tulee käytyä myös Kallion urbaaneissa vegaanikahviloissa, mutta toisinaan on kiva vaihtelun vuoksi lounastaa muuallakin. Valitsin tähän postaukseen kolme suosikkipaikkaa, joista vegaani saa varmasti mahan täyteen lounasaikaan!

 Silvoplee

Hakaniemen metroaseman vieressä sijaitsevasta Silvopleestä saa ihanaa, terveellistä kasvisruokaa ja lähes tulkoon kaikki on vegaanista. Suuri osa ruuasta on myös raakaruokaa ja luomua. Ravintola on buffet-tyyppinen ja annos hinnoitellaan painon mukaan. Silvopleestä saa niin paljon erilaisia ruokalajeja ja lisukkeita, että on aina pakko kerätä lautanen täyteen, jotta saa kaikkea maisteltavaksi. Vitriinistä löytyy myös ihania kakkuja ja leivoksia jälkkäriksi.

Soma

Somasta saa trendikkäitä sushiburritoja, joilla saa varmasti tyydytettyä suuremmankin sushihimon! Puolikkaat ovat niin isoja, että yhdestä burritosta riittää hyvin kahdelle tai sitten myöhemmin syötäväksi. Tämäkin on ihanan fressiä, joten sopii hyvin kevyehköksi lounaaksi. Mun lemppari on Tokio bitch, johon tulee muun muassa inkivääritofua, punakaalia ja porkkanaa. Rouskuva burrito dippaillaan tietenkin sushin tapaan soijakastikkeeseen. Soma sijaitsee keskustassa rautatieasemaa vastapäätä.

Friends & Brgrs

Jos lounaaksi haluaa jotain vähän sipsikaljavegaani-tyylisempää, niin paras hampparipaikka Helsingin keskustassa, rautatieaseman lähettyvillä, on ehdottomasti Friends & Brgrs. Täällä käydään usein äidin vieraillessa Helsingissä syömässä vegaanihampparit! Plussaa siitä, että listalla on valmiina vegaaninen ateria, joten kastikkeiden sun muiden kanssa ei tarvitse säätää. Hampurilaisessa on maukas papupihvi, karamellisoitua sipulia ja vegaanista aiolia.

Saatat pitää myös näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa
    Anonyymi
    19/01/2018 at 15:13

    Näitä ravintola-arvosteluita on kiva lukea !

  • Vastaa
    Minna
    20/01/2018 at 20:24

    Kiva kuulla, näitä aion julkaista jatkossakin 🙂

Jätä kommentti