torstai 11. tammikuuta 2018

Helppo kikhernecurry perunalla ja parsakaalilla

Lämmittävä kikhernecurry syntyy helposti ja nopeasti tuoreista kasviksista ja valmiista maustetahnasta. Tässä curryssa on inkiväärin, sipulin ja korianterin makuja sekä pientä tulisuutta. Curryn lisukkeeksi sopii hyvin jasmiiniriisi tai vaikkapa vegaaninen naanleipä.

Vegaaninen kikhernecurry

4-6 annosta

5 keskikokoista perunaa
1 sipuli
1 parsakaali
1 tlk kikherneitä
400 ml kookosmaitoa
1 dl vettä
n. 100 g (Pirkka) tandoori-currytahnaa
Suolaa
Loraus öljyä paistamiseen

Lisäksi:

Jasmiiniriisiä
Korianteria
Tuoretta chiliä
Limelohkoja

1. Pese ja kuori perunat ja kuutioi ne pienemmiksi paloiksi. Laita kuutiot kiehuvaan veteen kypsymään.
2. Pilko sipuli ja parsakaali. Kuullota sipulia hetki öljytilkassa pannulla yhdessä tandooritahnan kanssa. Lisää joukkoon parsakaalit, huuhdellut kikherneet, kookosmaito, vesi ja ripaus suolaa. 
3. Lisää joukkoon vielä hieman pehmenneet perunat ja anna curryn porista kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ja parsakaalit ovat kunnolla kypsyneet. 
4. Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Lisää valmiin curryn päälle korianteria, limemehua sekä tuoretta chiliä.

Kasviscurryn valmistaminen on tosi edullista, sillä yhdelle annokselle tulee hintaa vain noin 1,30 € verran. Hintaa saa halutessaan hilattua vielä alemmas jättämällä esimerkiksi korianterin pois. Vegaaniruokavaliota voi siis todellakin toteuttaa edullisesti ja esimerkiksi opiskelijabudjetillekin sopivasti. Tällaisia helppoja ja edullisia arkiruokareseptejä on kyselty, joten niitä tulee täällä blogissa näkymään varmasti myös jatkossakin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti