Lämmittävä vegaaninen kikhernecurry syntyy helposti ja nopeasti tuoreista kasviksista ja valmiista maustetahnasta. Tässä curryssa on inkiväärin, sipulin ja korianterin makuja sekä pientä tulisuutta. Curryn lisukkeeksi sopii hyvin jasmiiniriisi tai vaikkapa vegaaninen naanleipä.
Vegaaninen kikhernecurry
4-6 annosta
5 keskikokoista perunaa
1 sipuli
1 parsakaali
1 tlk kikherneitä
400 ml kookosmaitoa
1 dl vettä
n. 100 g (Pirkka) tandoori-currytahnaa
Suolaa
Loraus öljyä paistamiseen
Lisäksi:
Jasmiiniriisiä
Korianteria
Tuoretta chiliä
Limelohkoja
1. Pese ja kuori perunat ja kuutioi ne pienemmiksi paloiksi. Laita kuutiot kiehuvaan veteen kypsymään.
2. Pilko sipuli ja parsakaali. Kuullota sipulia hetki öljytilkassa pannulla yhdessä tandooritahnan kanssa. Lisää joukkoon parsakaalit, huuhdellut kikherneet, kookosmaito, vesi ja ripaus suolaa.
3. Lisää joukkoon vielä hieman pehmenneet perunat ja anna curryn porista kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ja parsakaalit ovat kunnolla kypsyneet.
4. Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Lisää valmiin curryn päälle korianteria, limemehua sekä tuoretta chiliä.
Kasviscurryn valmistaminen on tosi edullista, sillä yhdelle annokselle tulee hintaa vain noin 1,30 € verran. Hintaa saa halutessaan hilattua vielä alemmas jättämällä esimerkiksi korianterin pois. Vegaaniruokavaliota voi siis todellakin toteuttaa edullisesti ja esimerkiksi opiskelijabudjetillekin sopivasti.
Kannattaa ottaa testiin myös nämä edulliset arkiruokareseptit:
Soijarouhepihvit
Uuniperunat savutofutäytteellä
Helppo & nopea sitruunapasta
Ihana myskikurpitsakeitto
2 Kommenttia
Mikko
14/03/2019 at 11:58Tää oli erinomainen resepti!
Tosin meikäläinen nyt syö vaikka pieniä kiviä chili+lime+korianteri kombolla 🙂
Minna
19/03/2019 at 20:12Mahtavaa että tykkäsit! Ei taida kyllä olla sen kombon voittanutta, nam! 😀