keskiviikko 24. tammikuuta 2018

10 minuutin nuudeliwokki

Tämä tofunuudeliwokki on yksi arkiruokasuosikeistani ja varma valinta aina kiireessä - tämä nimittäin valmistuu supernopeasti. Vihdoin monien kokeilujen jälkeen olen saanut reseptin viilattua teillekin jaettavaksi. Moni onkin tätä snapchatin (@mintsulii) puolella kysellyt, joten tässä tulee! Wokki on maapähkinäisen herkullinen ja turvallinen valinta myös sellaisille, jotka kokeilevat tofua ensimmäisiä kertoja. Maku wokkiin tulee aasialaisesta satay-kastikkeesta, jota löytyy ainakin isompien markettien valikoimasta. Käyttämäni Spice up Satay -kastike on vegaaninen, muut merkit kannattaa tarkistaa pakkauksesta esim. kala- tai osterikastikkeen varalta.

Vegaaninen nuudeliwokki, 4-6 annosta


400 g maustamatonta, kiinteää tofua
4 kerää riisinuudelia (n. 180 g)
1 kiinankaali (n. 300 g)
1 sipuli
2 pussia Spice up Satay -kastiketta
Öljyä paistamiseen
Suolaa

Lisäksi
Rouhittua suolapähkinää
Korianteria
Limeä

1. Purista tofusta ylimääräinen neste pois esim. talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi.
2. Pilko sipuli ja kuullota hetken aikaa öljyssä isolla wokki/paistinpannulla. Lisää tofukuutiot ja ruskista niitä hieman.
3. Lisää joukkoon kastikepussien sisältö ja suikaloitu kiinankaali ja anna kypsyä hetken aikaa.
4. Valmista riisinuudeli ohjeen mukaan kattilassa ja nostele kypsä nuudeli kastikkeen joukkoon. Mausta vielä suolalla.
5. Ripottele annoksen pinnalle pähkinää ja korianteria ja purista limemehua makua tuomaan.


Herkullisia kokkaushetkiä! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti