Joulu

Vegaanin jouluherkut

vegaaniset suklaat

Jouluaatto lähestyy supernopeasti, joten jouluherkkujen hankkiminen on tällä viikolla monien ostoslistalla. Vegaanienkaan ei tarvitse jäädä mistään paitsi, sillä suklaita, karkkeja, leivonnaisia ja muita herkkuja löytyy tavallistenkin markettien hyllyiltä vaikka millä mitalla. Jos haluaa ostaa jotain vielä spesiaalimpaa, kannattaa suunnata esimerkiksi Ruohonjuureen, Vegekauppaan tai Punnitse ja Säästä -liikkeeseen.

Wiener Nougatia on tullut pisteltyä poskeen jo kauan ennen kuin edes tiesin mikä on vegaani! Monet suklaat ovatkin sellaisia “vahingossa vegaanisia” tuotteita. Klassisen After Eightin ystäville voin suositella vegaanisena versiona Royal Mintsejä, joita löytyy mm. Karkkitorilta ja Tokmannilta. iChocin vegaanisuklaita puolestaan löytyy niin valkosuklaana kuin pähkinäversionakin ihan Prismasta tai Citymarketista. Ruohonjuuresta kannattaa poimia mukaan Nirwanan vegaanista suklaata, sillä se maistuu ihan Geishalta! Raakasuklaan ystäville taas toimii Leaderin jouluiset kausimaut.

Karkeista, marmeladeista ja lakuista omia joulusuosikkejani ovat Vihreät kuulat, Pandan lakupalat ja erilaiset fudget. Toffeenmakuisia fudgeja löytyy erikoiskaupoista, kun taas muita ylläolevassa kuvassa näkyviä karkkeja saa ihan tavallisista ruokakaupoista. Tuli myös testattua, että Vihreät kuulat sopivat tosi hyvin joulutorttuihin perinteisen luumuhillon tilalle!

Vegaaninen leivonta on tehty helpoksi, sillä suuri osa valmiista torttu- ja piparitaikinoista on valmistettu ilman eläinperäisiä ainesosia. Myös esimerkiksi Myllyn Parhaalta löytyy paistovalmiita torttuja, jolloin herkuttelemaan pääsee vielä nopeammin. Semper tekee valmiita vegaanisia pipareita, joten valinnanvaraa löytyy myös gluteenittomalle vegaanille. Kaikki Annas piparit sopivat vegaanien popsittavaksi ja niitä löytyykin useassa eri maussa, kuten manteli, polka tai appelsiini. Pipareiden koristeluun löytyy myös paljon valmiita vegaanisia sokerikuorrutteita ja koristeita, jos itsellä ei riitä aika tomusokerikuorrutteiden väsäämiseen. Joululeivontaan käytettävistä kirsikoista esimerkiksi Sallisen vihreät sekä Pirkan punaiset ovat vegaanisia.

Lisää jouluun sopivia vegaaniherkkuja voi käydä kurkkaamassa Vegaanituotteet.netistä, jossa on listattuna vielä enemmän vaihtoehtoja. Jokainen siis varmasti löytää mieluiset jouluherkkunsa jatkuvasti kasvavasta valikoimasta!

Kuvat: Fazer, Myllyn Paras, Panda, Halva, Pirkka, Annas, Semper, Ruohonjuuri, Sallinen, Dr. Oetker, Kotimaista, Marabou

Saatat pitää myös näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa
  Eeva
  19/12/2017 at 21:15

  Ihana herkkupostaus <3

 • Vastaa
  Minna
  19/12/2017 at 21:17

  Jouluherkut best! 😍

 • Vastaa
  Varpuslintu
  20/12/2017 at 09:48

  Hei tämäpä oli hyödyllinen listaus! 🙂

 • Vastaa
  Minna
  20/12/2017 at 23:49

  Mukava kuulla! ♥

Jätä kommentti