Kauneus

Vegaaninen kosmetiikka osa 2: hiukset ja kynnet

vegaaniset hiustenhoitotuotteet

Nyt olisi vuorossa vegaaniseen kosmetiikkaan liittyvän postaussarjan toinen osa, jossa esittelen käyttämiäni hiustenhoitotuotteita ja kynsilakkoja. Sarjan ensimmäisen, ihonhoitoon liittyvän postauksen voit käydä lukemassa täältä. Hiustenhoidossa haluaisin tosi kovasti käyttää luonnonkosmetiikkaa, mutta sopivia tuotteita ei tunnu löytyvän millään, sillä ne eivät ole tarpeeksi hoitavia. Hiustenhoidossa joudun siis vielä tyytymään osittain synteettisiin tuotteisiin.

Shampoot

Minulla on tällä hetkellä käytössä Saksasta ostettu Alterran luonnonkosmetiikkashampoo sekä Bio Richin syväpuhdistava ihan normi shampoo. Käytän näitä vuorotellen vähän sen mukaan, millaista puhdistusta hiukset tarvitsee. Olen myös havainnut, että luonnonkosmetiikkashampoot voivat useasti käytettynä tehdä aikamoista hallaa (takkuja ja pörröä!) hiuksille. Bio Rich on muuten suomalainen ja tosi edullinen (n. 2 € / plo)  merkki, jonka kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Niitä saa ostettua ainakin joiltain Tokmanneilta ja esim. Kärkkäiseltä.

Hoitoaineet

Hoitoaineita käytän Paul Mitchelliltä ja jo ylempänä mainitulta Bio Richiltä. Paul Mitchellin tuotteista suurin osa on vegaanisia, kuten käyttämäni tuuheuttava extra-body daily rinse. Bio Richin värjättyjen hiusten hoitoaine odottaa vielä korkkaamista, mutta ainakin kiilto-hoitoaine toimii superhyvin. Näissa on myös mukavan mieto tuoksu, joka ei ole ollenkaan liian voimakas.

Suojaus ja kosteutus

Lämpösuojana käytän Fudgen Tri-blo sprayta, joka on helppo suihkutella pyyhekuiviin hiuksiin. Se antaa myös kiiltoa ja suojaa tietenkin kuumuudelta. Yritän käyttää hiustenkuivaajaa mahdollisimman vähän, mutta sen sijaan suoristusrautaa (kiitos luonnonkiharan) tulee käytettyä lähes päivittäin. Sen vuoksi laadukas lämpösuoja on ihan must-juttu omassa kaapissani.

Lisää kosteutusta hiuksille antaa Paul Mitchellin Awapuhi moisture mist sekä Saksasta ostettu Alverden manteliöljy. Laitan silloin tällöin öljyä kunnolla koko päähän ja annan vaikuttaa yön yli. Aamulla kun pesee sen pois shampoolla, niin hiuksista tulee ihanan pehmeät ja kiiltävät!


Kynnet

Olen kunnon kynsilakkojen suurkuluttaja, sillä en vaan osaa olla ilman! Varmaan päivääkään en ole ollut ilman lakattuja varpaankynsiä sitten ala-asteen ja sormissakin on melkeinpä aina kerros jotain sen hetken suosikkiväriä. Kynsilakkoja onkin siis kertynyt vuosien aikana paljon ja osa niistä on edelleen epävegaanisia. Käytän ne kuitenkin loppuun ja ostan sitten vegaanisia tilalle sitä mukaa. Lempilakkojani ovat Essencen the gel nail polishit, jotka pysyvät hyvänä paremmin kuin mitkään muut paljon kalliimmat kokeilemani lakat. Ostin nämä Saksasta eurolla, eivätkä ne Suomessakaan maksa paria euroa enempää. Ja kattokaa nyt noita värejä, aah! Sarjan kaikki sävyt eivät ilmeisesti ole vegaanisia, mutta googlettamalla löytyy helposti Essencen vegaanisista tuotteista tehtyjä listoja.

Kaiken vaaleanpunaisen ja pastellin vastakohdaksi haluan esitellä vielä nämä Bohon lakat, jotka ovat luonnonkosmetiikkaa. Bohon lakat eivät sisällä yleisimpiä haitallisia ja allergisoivia ainesosia, kuten parabeeneja tai formaldehydejä. Varsinkin näin talvisin tykkään käyttää tummempia lakkoja, joten nämä pääsevätkin taas käyttöön pienen taon jälkeen. Bohon lakkoja myy esim. Ruohonjuuri. Muuten en kyllä hoida kynsiä mitenkään, sillä ne kasvavat vahvoina ja nopeasti ihan itsekseen.

Siinä oli siis käyttämiäni suosikkituotteita hiuksille ja kynsille, toivottavasti löytyi joitain uusia tuttavuuksia kokeiltavaksi! Sarjan kolmas, meikkeihin keskittyvä osa on tulossa vielä myöhemmin, kunhan ensin saan meikkivarastoja vähän raivattua… 🙂

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti