Kauneus

Vegaaninen kosmetiikka osa 1: ihonhoito

vegaaninen kosmetiikka

Tänään alkaa vegaaniseen kosmetiikkaan keskittyvä postaussarja, jonka ensimmäisessä osassa ovat vuorossa ihonhoitotuotteet. Postauksessa esittelen omia suosikkejani niin kosteutukseen, puhdistukseen ja muuhun ihon hyvinvointiin liittyen. Vegaanisen kosmetiikan edellytyksenä on, ettei valmistuksessa ole käytetty eläinperäisiä ainesosia eikä tuotteita ole testattu eläinkokein. Vegaaninen kosmetiikka ei kuitenkaan oletusarvoisesti tarkoita luonnonmukaista, vaan vegaanisena löytyy myös synteettistä kosmetiikkaa.

Ihonhoidossa käytän lähes pelkästään luonnonkosmetiikkaa, sillä sen hyödyt synteettiseen kosmetiikkaan verrattuna ovat huomattavat. Luonnonkosmetiikka sisältää vain luonnollisia ainesosia, jolloin kehon kemikaalikuormaa pystytään pienentämään ja vältytään synteettisen kosmetiikan (vielä tuntemattomilta) haittavaikutuksilta. Ennen kaikkea olen huomannut luonnonkosmetiikan positiiviset vaikutukset omassa ihossani, joten paluuta mm. parabeeneja, silikonia, mineraaliöljyjä ja muoveja sisältävään “pahis”kosmetiikkaan ei enää ole. Luonnonkosmetiikka on myös parempi valinta ympäristön kannalta, jolloin niin ihmisillä kuin eläimilläkin on turvallisempi elinympäristö ilman haitallisia kemikaaleja.

Ihon kosteutus

Luottotuotteeni kasvojen iholle ovat Iroisien Contour des yeux efficace au jojoba -silmänympärysvoide, Dr. Konopka’s Age defying kosteusvoide sekä Mia Höydön Lumous-seerumi. Voiteet imeytyvät supernopeasti, joten meikkaamisen aloitusta ei tarvitse odotella kauaa. Iroisien voide laskee myös näkyvästi silmien turvotusta ja sopii hyvin herkillekin silmille. Seerumia käytän noin kerran viikossa ja levitän sen illalla ennen nukkumaan menoa kosteusvoiteen alle. Kotimainen seerumi uudistaa, kosteuttaa ja ravitsee tyrnin, koivunmahlan ja beetaglukaanin voimin.

Naamiot ja kuorinnat

Käytän tällä hetkellä kolmea eri kasvonaamiota vähän fiiliksen mukaan vaihdellen. Evolven Radiant glow mask on ehkä parhaan tuoksuinen naamio ikinä, sillä se tuoksuu ihan suklaakakkutaikinalle! Naamion jälkeen iho on imenyt itseensä raakakaakaon antioksidantteja ja tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta. Patykan Intensive moisturising mask on kunnon tehohoito kuivalle iholle ja ollut pelastus varsinkin näin ilmojen kylmetessä. Myös Ekopharman vadelma-keramidi naamio kosteuttaa ihoa syvältä ja jätänkin sen usein ohuena kerroksena vaikuttamaan koko yöksi.

Myös kuorinnoista Evolve voittaa tuoksullaan, sillä vartalolle tarkoitettu Tropical blossom body polish tuoksuu ihan karkilta. Tuote sisältää luomusokerikiteitä, jotka sulavat iholle ja kuorivat tämän vuoksi tosi hellästi. Patykan Double action smoothing scrub kuorii sekä jauhetun bambun että hedelmähappojen avulla hellävaraisesti tehden ihosta ihanan tasaisen ja puhtaan tuntuisen. Ihosta ei myöskään tule kuiva, sillä kuorinta myös kosteuttaa!

Puhdistustuotteet

Meikin ja ihonpuhdistukseen käytän toissa kesänä löytämääni MeineBase suolaa, joka on kyllä ihan ihmeaine suorastaan! Itselläni se on auttanut muun muassa pintakuivuuteen, enkä sen ansiosta tarvitse kesäisin kosteusvoidetta oikeastaan ollenkaan. Suolan teho perustuu sen emäksisyyteen, jolloin se neutralisoi iholla olevia happoja. MeineBase toimii myös atooppisen ja akneihon hoitoon ja pieni purkki riittää jopa vuodeksi.

Biorichin meikinpoistovaahtoa käytän ainoastaan vahvemman silmämeikin poistoon, sillä se on vähän liiankin tehokasta tavaraa päivittäin käytettäväksi. Tämä vaahto on ainut käyttämäni synteettisen kosmetiikan tuote ihonhoidossa ja huomaankin sen tekevän ihosta kuivan ja ärtyneen, mikäli käytän sitä usemman päivän peräkkäin. Silloin tällöin käytettynä kuitenkin aivan loistava tuote tiukasti kiinni olevan silmämeikin irrottamiseen! Toisinaan viimeistelen puhdistuksen vielä Absolution La brume systemique -kasvovedellä, joka kosteuttaa ja tasapainottaa.

Muu ihonhoito

Voi kuinka vaikeaa oli löytää vegaaninen, alumiiniton ja luonnonmukainen deodorantti! Testasin vaikka kuinka montaa, kunnes löysin tämän ihanan Ben & Annan vaniljantuoksuisen ihanuuden. Tuote on voidemaisessa stickissä ja kuivaa nopeasti, joten vaatteetkin voi pukea heti päälle. Voin suositella tätä kaikille, jotka vielä tuskastelevat epäonnistuneiden dödökokeilujen kanssa. Toinen suosikkini varsinkin näin talvisin on Evolven Sunless glow itseruskettavavoide, joka tuo tasaisen värin niin kasvoille kuin vartalollekin.

Tälle kosmetiikan postaussarjalle seuraa jatkoa vielä ainakin omista suosikkimeikeistä ja -hiustenhoitotuotteista. Mitkä ovat teidän lempparituotteita ja löytyykö kenties samoja suosikkeja kuin omasta kaapistani? 🙂

Saatat pitää myös näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa
  Eeva
  15/11/2017 at 16:32

  Monta tuttua tuotetta, esim. Evolve on ihana sarja. 🙂 Konopka oli mulle ihan uusi nimi! 😮

 • Vastaa
  Minna
  15/11/2017 at 16:35

  Evolve on kyllä ihana <3 Konopkas on ilmeisesti virolaista luonnonkosmetiikkaa, en oo nähny Suomessa missään niin täytyy lähteä sitten rapakon taakse täydentämään varastoja kun tuo loppuu! 😀

 • Vastaa
  Weera
  15/11/2017 at 19:10

  Ihan huippu postaussarja! <3 Tämä ensimmäinen osa ainakin oli tosi hyödyllinen ja useampikin tuote menee testaukseen. Odotan innolla seuraavia osia! 🙂

 • Vastaa
  Minna
  16/11/2017 at 23:11

  Ihana kuulla että tykkäsit ja kiva että löytyi tuotteita testattavaksi! <3

Jätä kommentti