keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Myskikurpitsakeitto

Ihan ensiksi haluan toivottaa kaikille oikein ihanaa maailman vegaanipäivää! Täällä päivää on juhlistettu Rootsin Jalotofu-bowleilla ja Gelato factoryn vegaaniviikon herkkujätskeillä, nam! Tänne blogin puolelle ajattelin jakaa ohjeen lämmittävään myskikurpitsakeittoon, joka varmasti maistuu näin marraskuun kylmenevinä päivinä. Myskikurpitsa on tällä hetkellä myös sesonkiruokaa parhaimmillaan. Proteiinia keittoon tulee punaisista linsseistä ja kermaisuutta tuo puolestaan kookosmaito.

Vegaaninen myskikurpitsakeitto


1 kg myskikurpitsaa
1 dl kuivattuja (halkaistuja) punaisia linssejä
Valkosipulia (2-3 kynttä)
Öljyä
5 dl vettä
Kasvisliemikuutio
1 tl kurkumaa
1-2 tl punaista currytahnaa
Inkivääriä
Suolaa
Mustapippuria
1 tlk kookosmaitoa

Pinnalle kaurafraichea ja kurpitsansiemeniä

1. Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja pilko kuutioiksi.
2. Kuullota valkosipulia öljyssä kattilassa ja lisää joukkoon hyvin huuhdellut linssit.
3. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua 10 minuuttia.
4. Lisää joukkoon myskikurpitsat, kookosmaito ja mausteet ja anna kiehua vielä 15 minuuttia.
5. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi.
6. Tarjoile kaurafraichen ja kurpitsansiementen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti