tiistai 21. marraskuuta 2017

Keksitaikinatryffelit

Kuka muu tunnustaa syövänsä puolet keksitaikinasta, ennen kuin se on ehtinyt uuniin asti? Jep, tiedän etten ole ainoa ;) Tämä resepti on vastaus meidän kaikkien taikinanhimoisten rukouksiin, sillä tässä herkussa on pääosassa juurikin keksitaikina! Taikinassa on mukana sopivasti sattumia suklaa-ja pähkinärouheen muodossa ja koko pallero on vielä dipattu suklaaseen. Aivan tajuttoman hyvää ja överiä.

Vegaaniset keksitaikinatryffelit, 20 kpl

1,5 dl vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
1,5 dl sokeria
Ripaus suolaa
2 rkl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja (gluteenittomaan versioon esim. kaurajauhoja)
200 g Pandan tummaasuklaata
kourallinen hasselpähkinöitä

1. Sekoita pehmeä margariini ja sokeri sähkövatkaimella.
2. Lisää suola, jauhot ja tarvittaessa vesi, mikäli taikina on liian jämäkkää ja sekoita.
3. Rouhi pähkinät ja 50 g suklaata ja lisää taikinaan. Anna tekeytyä jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin, jotta taikina on helpommin pyöriteltävissä palloiksi.
4. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen.
5. Tee taikinasta samankokoisia palloja ja dippaa ne kokonaan sulatettuun suklaaseen. Valmiit tryffelit säilyvät jääkaapissa.

Näin joulun alla nämä tryffelit ovat sopivaa tarjottavaa esimerkiksi pikkujouluissa tai sitten ihan vaan kotisohvalla glögin kaverina. Taikinaa voi myös muokkailla helposti omien mieltymysten mukaan lisäämällä joukkoon esimerkiksi kaakojauhetta tai vaihtamalla pähkinät vaikkapa valkosuklaaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti