Monthly Archives:

lokakuu 2017

Kauneus Matkustus

Mallorcan kosmetiikkaostokset

inecto vegaaninen kosmetiikka

Nyt olisi aika esitellä muutamat Mallorcalta tehdyt kosmetiikkahankinnat. Kauppojen hyllyiltä löytyi  onneksi joitakin vegaanisia tuotteita, vaikka mitään suurta luonnonkosmetiikka/vegaanibuumia ei ollutkaan havaittavissa. Yleisesti hinnat olivat Suomen hintoja hieman edullisemmat, joten kosmetiikkaa lähti mukaan aika halvalla.

Inecto oli itselleni aivan uusi merkki ja iskinkin heti silmäni näihin söpön vaaleanpunaisiin flamingopulloihin. Inectolta ostin testiin miedosti kookokselta tuoksuvan vartalovoiteen, suihkugeelin ja kuorintavoiteen. Tuotteet ovat 100 % vegaanisia ja plussaa myös edullisuudesta, sillä nämä maksoivat noin 3-4 euroa kappaleelta. Seuraavaksi täytyy ottaa testiin Inecton shampoo ja hoitoaine, joista olen kuullut paljon hyvää!

Wet n Wild:in meikit ovat eläinkokeettomia ja suuri osa myös vegaanisia, eli niissä ei ole käytetty esimerkiksi karmiinia tai mehiläisvahaa. Nämäkin olivat hyvin edullisia, sillä näillä oli hintaa tuotteesta riippuen 2-5 euroa. Ihastuin heti noihin kimaltaviin glitterluomiväreihin, joita lähti mukaan kaksin kappalein. Uudet siveltimet tulivat myös tarpeeseen, vaikka nuo vaaleanpunaiset harjakset saattoivat myös hieman vaikuttaa ostopäätökseen.. Isompi sivellin soveltuu luomivärin levittämiseen ja pienemmällä onnistuu esimerkiksi peitevärin levittäminen tarkkuutta vaativiin kohtiin.

Wet n Wild:in Photofocus concealer -peiteväri on parin viikon testailun perusteella todella toimiva, eikä oikeastaan häviä yhtään esimerkiksi Urban Decayn vastaavalle, joka on kuitenkin huomattavasti kalliimpi. Paras ostos näistä taisi kuitenkin olla eyeliner, jonka pysyvyys on ihan huippuluokkaa, vaikka se ei vedenkestävä olekaan. Sillä saa myös todella tarkkaa tai vähän paksumpaa jälkeä helposti, eikä se sottaa samalla tavalla kuin jotkut kokeilemani rajauskynät. En voi kuin ihmetellä näiden loistavaa hinta-laatu-suhdetta!

Leivonta

Halloween-tarjoilut: nakkimuumiot ja kakkamarengit

Halloween tarjoilut vegaani

Halloween lähestyy ja senpä vuoksi on kiva vähän hullutella keittiönkin puolella. Halloween-juhlien tarjoiluiksi valmistuu helposti esimerkiksi nakkimuumioita sekä kakalta näyttäviä marenkileivoksia, joiden reseptit löytyvät alta. Muumiot syntyvät vegaanisista nakeista sekä valmiista lehtitaikinasta ja marengeissa puolestaan maistuu jännittävä salmiakin ja suklaan yhdistelmä.

Vegaaniset nakkimuumiot (10 kpl)

10 kasvisnakkia (itse käytin Bon Vegan -merkkisiä)
1 pkt vegaanista lehtitaikinaa (esim. Pirkka)

1. Aloita tekemällä nakkeihin viillot käsien ja jalkojen mukaisesti.
2. Leikkaa lehtitaikinasta n. 1 cm paksuisia suikaleita ja venytä niitä hieman pidemmiksi.
3. Kierrä taikinasuikaleita nakkien ympärille. Jätä päähän hieman tilaa silmille.
4. Paista muumiot 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä.
5. Lisää jäähtyneille muumioille silmät esim. majoneesilla tai ketsupilla.

Vegaaniset salmiakkisuklaamarengit (n. kaksi pellillistä)

1,5 dl kikhernepurkin lientä eli aquafabaa
1,5 dl sokeria
2 tl sitruunamehua
n. 20 turkinpippuria
3 rkl kaakaojauhetta

1 prk soijavispiä
1 levy Pandan tummaasuklaata
(sokeria)

1. Aloita valmistamalla marenkipohjat. Vatkaa ensin kikherneliemi vaahdoksi, jonka jälkeen sekoita joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
2. Lisää joukkoon hienonnetut turkinpippurit sekä siivilöity kaakaojauhe.
3. Pursota leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia pyöreitä kasoja. Mitä löysempää vaahto on, sitä enemmän marengit leviävät vielä uunissa.
4. Paista marenkipohjia 100 asteessa noin 1,5 tuntia ja anna niiden vielä kuivahtaa pellillä ennen paperista irroittamista. Kiertoilmauunissa voit paistaa useamman pellillisen kerralla.
5. Valmista suklaatäyte vatkaamalla soijavispi vaahdoksi ja lisäämällä joukkoon sulatettu suklaa. Lisää vielä halutessasi makeutta sokerilla.
6. Pursota suklaatäyte marenkipohjien päälle kakannäköisiksi kasoiksi. Tarjoile marengit heti, sillä ne pehmenevät nopeasti.

Muumioiden ja kakkakasojen lisäksi omasta kammottavasta halloween-pöydästämme tulee löytymään ainakin aivokuppikakkuja ja guacamolea oksentava kurpitsa…

Hauskaa halloweenia!

Tapahtumat

I love me 2017

I love me messut

Eilinen sunnuntaipäivä hurahti kokonaan I Love Me -messujen merkeissä. Kauan odotettuun messupäivään kuului uutuustuotteiden maistelua, ostoksia, yllätyspalkintoja sekä tuttujen kanssa jutustelua. Oli ilahduttavaa nähdä hurja määrä vegaanisia tuotteita niin kosmetiikan kuin ruokatuotteidenkin joukossa. Messuilla ei ehtinyt kovinkaan kauaa kierrellä ilman käsivarsille kertyviä pussukoita, sillä valikoimaa riitti silmänkantamattomiin. Nälkä ei myöskään ehtinyt yllättää, koska maistiaisiakin oli tarjolla runsaasti. Suosikkiosastojani olivat etenkin Foodin, Puhdistamo, CocoVi, House of organic ja NHS (mm. Lavera ja Lilly’s Eco Clean).



CocoVin osastolta löytyi lounaaksi quinottoa, johon tuli punajuurihummusta, avokadopyreetä ja cashew-currykastiketta. Samantapaista voisin koittaa tehdä kotona itsekin 🙂



Messuilta lähti mukaan muun muassa raakasuklaaherkkuja, pähkinöitä, teetä, pitaleipiä, patukoita ja inkiväärimehua. Nuo Foodinin raakasuklaalla kuorrutetut inkivääripalat ovat ihan tajuttoman hyviä! Lisäksi kannoin kotiin myös uusia Happy Cocon kookosjugurtteja jokaista makua.

Kosmetiikan ja kodin puolelta ostin hyvässä tarjouksessa olleita Lilly’s Eco Cleanin siivousaineita, jotka ainakin nopean testauksen jälkeen vaikuttavat tosi hyviltä. Lisäksi täydensin kosmetiikkavarastoja Ben & Annan luomudödöllä sekä Evolven ihanan suklaisella kasvonaamiolla. Yliopiston apteekin osastolta lähti mukaan vielä vegaanisia C-vitamiini + sinkki tabletteja flunssakauden varalle.

Kertokaa ihmeessä, jos olitte messuilla ja mitä kaikkea kivaa löysitte? 🙂

Mietteitä

Miten minusta tuli vegaani?

vegaaniblogi

Jo lapsuudessa sain kasvaa erilaisten eläimien ympärillä, sillä naapurustossamme asui paljon koiria ja kissoja. Myös mummoni vuotta minua vanhempi chihuahua kuului lempikavereihini pienestä pitäen. Kotona meillä oli gerbiileitä, kaneja ja tuliliskoja sekä myöhemmin vielä kaksi chihuahuaa, jotka ovat elämäni tärkeimpiä ilostuttajia vielä tänäkin päivänä. Rakkaus eläimiä kohtaan ei kuitenkaan rajoittunut pelkästään lemmikkeihin, vaan rakastin myös possuja, lehmiä, jäniksiä, lintuja ja sammakoita. Ulkona leikkikavereitani olivat isot koppakuoriaiset, ravut, rupikonnat ja sisiliskot. Tiesin aina parhaat paikat näiden suloisuuksien bongaamiseen.

Ruokavalion suhteen kaikki alkoi huomaamatta oikeastaan jo ala-asteella. Kouluruuista pinaattiletut ja erilaiset puurot olivat suurinta herkkuani. Sen sijaan maksalaatikot, uunimakkarat ja kanaviillokit taittelin poikkeuksetta piiloon lautasliinan sisään. Opettajien tarkkaillessa yritin niellä lihanpaloja pureskelematta veden avulla. Maitoa en juonut, sillä sen haju yhdistettynä makean rasvaiseen makuun sai etomaan. Muistan myös, että kotonakin saatoin kerätä sitkeää liharuokaa poskiin kuin hamsteri konsanaan ja käydä kiitokset mutistuani tyhjentämässä varastot vessanpönttöön.

Yläasteelle siirtyessä lopetin punaisen lihan syömisen, sillä possujen ja lehmien tappaminen ruuaksi alkoi tuntua väärältä. Meillä ei myöskään kotona syöty nautaa tuohon aikaan. Kasvisruoka koulussamme oli melko ala-arvoista, joten toisinaan jouduin elämään perunalla, salaatilla ja näkkileivällä. Onneksi tänä päivänä kasvisruoka on ainakin useimmissa kouluissa huomattavasti monipuolisempaa. Yläasteella aloin kiinnostumaan myös eläinten oikeuksista kiitos internetin, jonka yhdistäminen ei ollut enää liian vaivalloista.

Seuraavan kerran ruokavalioni alkoi muuttua 18-vuotiaana omilleni muuttaessa. Opiskelijabudjettiin eivät sopineet kalliit kana- ja kalaruuat, joten huomasin syöväni kotona hyvin kasvipainotteisesti. Halpoja vaihtoehtoja olivat esimerkiksi soijarouhe, pavut ja kauden kasvikset. Yhteen aikaan söin fitnessbuumin vuoksi purkeittain maitorahkaa, mikä tuntuu näin jälkeenpäin aivan naurettavalta. Pikkuhiljaa myös maitotuotteet alkoivat vaihtua kasvipohjaisiin enkä kiikuttanut kaupasta enää kananmuniakaan. Viimeinen niitti lihan jättämiselle oli lihaton lokakuu tasan kolme vuotta sitten ja sitä seurannut tammikuun vegaanihaaste. Vielä vegaanihaasteen aikanakin ajattelin, etten voisi koskaan elää ilman juustoja, Fazerin sinistä tai Ben & Jerry’s jäätelöä.

Mutta toisin kävi. Vegaanihaaste oli aivan loistava keino lisätä omaa tietämystään niin ruokavalion monipuolisuuteen kuin eettisiin kysymyksiin liittyen. Maitoteollisuuden salaisuuksien paljastuessa en enää todellakaan halunnut kuluttaa lehmän eritteitä edes suklaan muodossa. Ja voin luvata, että kun on ollut muutaman kuukauden ilman juustoja, niin jo pelkkä haju alkaa ällöttää. Voin omasta kokemuksesta suositella haastetta kaikille, joita vegaanisuus kiinnostaa, mutta ei oikein tiedä, mistä aloittaa. Vegaanihaasteessa saa joka päivä sähköpostiin uutiskirjeen, joka tarjoaa tietoa ruokavalion oikeaoppisesta koostamisesta sekä kasapäin herkullisia reseptejä.

Vegaaniksi ryhtyminen on ollut varmasti yksi elämäni parhaimmista, ellei jopa paras päätös. Veganismin tuomaa tunnetta on vaikea pukea sanoiksi, mutta se on ikäänkuin eräänlainen puhdistautuminen kaikesta väkivallasta, kuolemasta ja omaa kehoa fyysisesti ja psyykkisesti rasittavasta kuormasta. Asiat tavallaan näkee aivan uudessa valossa ja oivaltaa, mikä on parasta omalle itselleen ja ympäristölleen. ♥

Matkustus

Vegaanivinkit Mallorcalle

Vietimme viime viikon reissaten Espanjan lämmössä Mallorcan saarella. Mikään vegaanin ykköskohde ei Mallorca ollut, mutta viikosta kuitenkin selvisi oikein hyvin! Ajattelinkin siis jakaa omat vinkkini Mallorcaan matkaaville ravintoloihin ja ruokaostoksiin liittyen. Yleisesti myyjät ja tarjoilijat tiesivät hyvin, mitä vegaaninen tarkoittaa, mutta toisinaan joutui selittämään jopa espanjaksi, mitä ruuassa ei saa olla. Onneksi saarelta löytyi myös useampi kokonaan vegaaninen ravintola!

Ruokapaikat

Ziva to go

Palmassa sijaitseva, 100 % vegaaninen Ziva to go tarjoilee terveellistä raakaruokaa. Valikoimasta löytyy muun muassa salaatteja, buddha bowleja, wrappeja ja paikan päällä puristettavia mehuja. Omassa salaatissani oli bataattia, hummusta ja itsetehtyä cashewjuustoa, nam! Zivan ruoka oli raikasta ja kevyttä, mikä sopi hyvin lounaaksi helteisellä keskipäivällä.
Plaça de la Navegacion 11 A

Bellaverde

Kasvis-ja vegaaniravintola Bellaverde sijaitsee Port de Pollençan kaupungissa. Kävimme poikaystävän kanssa syömässä kolmen ruokalajin illallisen ja ruoka oli oikein maukasta. Paikka oli myös ihanan tunnelmallinen, sillä illallista sai nauttia auringon laskettua vanhojen viikunapuiden alla kynttilän valossa. Alkuruuaksi jaoimme cannelonit ja pääruuaksi söin tomaattipiirakkaa parsalla ja rosmariiniperunoilla. Poikaystävällä oli puolestaan filotaikinaan käärittyä kurpitsaa pinaatilla ja kirsikkakastikkeella. Jälkkäriksi söimme sitruunamarenkia ja oreomuffinssia. Vegaaniset annokset sekä viinit oli merkitty listaan selkeästi ja valinnanvaraa oli paljon. Ihanaa oli myös se, että ravintolassa asusteli adoptoituja kissoja.

Carrer de les Monges 14


Açaí Vegan Food

Teimme shoppailureissun Incan kaupunkiin, jossa sijaitsi sympaattinen Açaí vegaaniravintola. Listalta löytyi niin terveellisiä smoothie bowleja kuin kaipaamaani vegaanimättöä. Taas iski valinnanvaikeus, sillä olisin halunnut maistaa listalta aivan kaikkea! Päädyin kuitenkin aiolilla maustettuun seitansandwichiin ja poikaystävä seitankebabiin. Ruoka oli ihanaa ja paikasta huokui rakkaus eläimiin, tällaista kannatan mielelläni!

Calle Gloria 103


Muut ruokapaikat

Koska olimme reissussa isommalla porukalla ja olin seurueen ainoa vegaani, kävimme syömässä myös muissa kuin kasvisravintoloissa. Useimmista ravintoloista löytyi ainakin yksi valmiiksi vegaaninen annos tai sitten annoksen pystyi muuttamaan vegaaniseksi jättämällä esimerkiksi juuston pois. Alkupalaksi tilasin useasti bruschettaa, oliiveja ja leipää ja pääruuaksi pastaa, wokkia tai salaattia.


Myös jäätelökojuista löytyi vegaanisia vaihtoehtoja, tosin pelkkiä sorbetteja. Yllätykseksi myyjät osasivat aina heti kertoa, mitkä maut olivat kasvipohjaisia.

Ostokset

Lo Vegano

Kokonaan vegaaninen Lo Vegano on ehdottomasti käymisen arvoinen supermarketti Mallorcan reissulla. Tätä voisi verrata Suomen Vegekauppaan, mutta valikoima Lo Veganossa on kuitenkin huomattavasti suurempi muun muassa isoine pakastealtaineen ja leivoshyllyineen. Ziva to go sekä Lo Vegano sijaitsevat lähellä toisiaan, joten ne kannattaa tsekata samalla reissulla.

Carrer de Caro 34

Kotiinviemisiksi ostin Lo Veganosta juustotäytteisiä ravioleja, gluteenittomia porkkanamuffinsseja, valkosuklaamaapähkinävoisuklaata ja suklaakeksejä. Lisäksi mukaan lähti suklaa- ja sitruunamuffinsseja, jäätelöä, aiolia ja soijajerkyä, mutta ne livahtivat parempiin suihin jo ennen kotimatkaa!


Supermarketit

Isoimmista supermarketeista (esim. Eroski) löytyy laaja valikoima erilaisia kasvimaitoja ja vieläpä hyvin edullisesti Suomen hintoihin verrattuna. Myös tofua, tempeä, seitania, jogurtteja ja vanukkaita on hyvin saatavilla. Sen sijaan mitään kasvipohjaisia juustoja tai valmisruokia ei markettien hyllyillä näkynyt. Meidän villassa oli hyvät kokkausmahdollisuudet, joten valmistin itselleni muun muassa tempehamppareita ja tomaattiravioleja supermarketeista löytyneistä aineksista. Vive Soyn kylmä cappuccino taas maistui aamupalan kanssa ja jäi vähän harmittamaan, etten roudannut sitä yhtään purkkia kotiin.

On aina yhtä ihanaa nähdä, miten pienemmissäkin paikoissa vegaanisuus yleistyy koko ajan. We are winning! Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua Mallorcan matkaa suunnitteleville ja itse ainakin olin yllättynyt vegaanivaihtoehtojen määrästä. Mallorcalla ei siis vegaaninkaan tarvitse tinkiä herkkuruuista! Reissusta tuli osteteltua myös joitakin kosmetiikkatuotteita, joita esittelen myöhemmin.

Leivonta

Tuplasuklaakeksit

Vegaaniset suklaakeksit

Leipominen on yksi suosikki puuhistani, joten erilaisia makeita herkkuja tullaankin näkemään täällä blogin puolella paljon! Tällä kertaa olisi vuorossa keksiresepti kaikille suklaan ystäville. Näissä kahden suklaan kekseissä on mukavasti sattumia ja salaisena ainesosana maapähkinävoita.

Tuplasuklaakeksit, 20kpl (vegaaninen)

1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
1 dl fariinisokeria
3/4 dl maapähkinävoita
50 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
(1 rkl vettä)
1/2 levyä Pandan tummaasuklaata
1 levy iChoc valkosuklaata
Suklaata koristeluun

1. Sekoita fariinisokeri, maapähkinävoi ja margariini sekaisin kulhossa. Lisää joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda.
2. Rouhi suklaat veitsellä pieniksi ja sekoita taikinaan.
3. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai jauhoja, jotta saat taikinasta helposti pyöriteltyä palloja.
4. Litistä pallot leivinpaperin päälle keksin muotoisesti.
5. Paista 175 asteessa noin 9 minuuttia.
6. Koristele jäähtyneet keksit sulatetulla suklaalla.


Ihanaa viikonloppua ja mukavia leivontahetkiä!

Vinkit

Top 8 vegaanidokumentit

Usein esimerkiksi lihansyöntiin liittyy tietämättömyys eläinten todellisesta kohtelusta, ympäristövaikutuksista sekä terveyteen liittyvistä asioista. Ihmisten mielikuvat saattavat olla hyvinkin ruusuisia mainoksissa kirmaavien vasikoiden ja hymyilevien possujen vuoksi – proteiinin tyrkytyksestä ja maitopropagandasta puhumattakaan. Hyvä keino oman tietoisuuden lisäämiseen ovat dokumentit, jotka tarjoavat paljon sellaisia näkökulmia, joita ei välttämättä muuten olisi tullut ajatelleeksi. Listasin tiedonjanoisille kahdeksan dokumenttia ja elokuvaa, jotka varmasti herättelevät kyseinalaistamaan omia valintojaan.

1. Cowspiracy: The Sustainability Secret

Cowspiracy keskittyy eläintuotannon ympäristövaikutuksiin käsitellen esimerkiksi vedenkulutusta, kasvihuonepäästöjä ja jätettä. Ruuantuotanto on yksi suurimmista ilmaston lämpenemiseen vaikuttavista tekijöistä ja dokumentti havainnollistaa mieleenpainuvasti erilaisten ruokavalioiden osuutta päästöihin ja luonnonvaroihin. Dokkarin nähtyään on vaikeaa perustella itselleen, miksi eläintuotteita enää tarvitsisi. (Netflix)

2. What the Health

Terveysnäkökulmaan keskittyvä What the health on toinen dokkari Cowspiracyn tekijöiltä. Dokumenttia on arvosteltu räikeäksi, mutta mielestäni siinä on erittäin hyviä pointteja eläinperäisen ravinnon epäterveellisyyteen liittyen, jos hieman suodattaa jenkkityylistä kerrantotapaa. Uskon, että What the healthin jälkeen ei kovinkaan monen tee mieli jatkaa ylenpalttista lihan, maidon ja munien kulutusta. Itse ainakin olin enemmän kuin tyytyväinen, etten noilla tuottella enää rasita elimistöäni.  (Netflix, Youtube)

3. Okja

Koskettava Okja kertoo lihaksi kasvatettavista supersioista. Okja ei tosin ole dokumentti, vaan kantaa ottava elokuva, jossa on kuitenkin kuvattu tehotuotantoon liittyviä epäkohtia hyvin todellisesti. Okjaa katsoessa ei voinut mitenkään säästyä kyyneliltä. (Netflix)

4. Forks Over Knifes

Tämä dokumentti käsittelee vegaanisuutta erityisesti terveyden näkökulmasta. Dokumentissa nähdään lääkäreiden ja tutkijoiden ajatuksia vegaaniruokavaliosta esimerkiksi ylipainon, diabeteksen, syövän sekä sydän- ja verisuonisairauksien hoidossa ja ehkäisyssä. (Netflix)

5. Food Choices

Food choices dokumentissa haastatellaan muun muassa lääkäreitä, ravitsemusasiantuntijoita sekä urheilijoita käymällä läpi erilaisia terveyteen liittyviä myyttejä. Dokumentti kattaa ravitsemusta laajasti proteiinin tarpeesta kalsiumiin ja kalaöljyyn ja pyrkii selvittämään ihmiselle luonnollisimman ja parhaimman tavan syödä. Lopussa näytetään myös pätkiä maatiloilta ja teurastamoista, eivätkä ne ole helppoa katsottavaa. (Netflix, Youtube)

6. Speciesim: The Movie

Speciesim oli ensimmäinen vegaaniaiheinen dokkari, jonka näin ja se vahvisti todella paljon päätöstä ryhtyä vegaaniksi. Dokumentti kuvaa eläinten asemaa ja tehomaataloutta yhteiskunnassamme, jossa eläimiä pidetään usein alempiarvoisina ihmisiin verrattuna.

7. Live and Let Live

Tämä dokumentti esittelee eri ihmisten taustoja ja syitä vegaaniseen elämäntapaan. Koskettavaa on esimerkiksi tarina entisestä eläinten tehotuottajasta eläinsuojelukeskuksen perustajaksi. Dokumentti käsittelee niin eläintenoikeuksia, ympäristöä kuin terveyttäkin. (Netflix)

8. The Ghosts in Our Machine

Tässä silmiäavaavassa dokumentissa kerrotaan eläintuotannon julmuudesta ja eläinten kohtelusta koneina osana ihmisten johtamaa systeemiä. Tämä oli myös ensimmäisiä katsomiani vegaanidokkareita, enkä varmaan koskaan saa mielestäni sitä kuvaa, kun elävät kukkotiput lipuvat liukuhihnalla kohti silppuria.

Leivonta

Vegaaninen mustikkapiirakka kaurapohjalla

Vegaaninen mustikkapiirakka

Kesällä talteen kerättyjä marjoja on ihana nautiskella näin syksyisin esimerkiksi piirakan muodossa. Olen onnekkaassa asemassa, sillä äitini käy mustikkametsässä ahkerasti ja pakkaseni täyttyy marjoista kuin itsestään. Oma suosikkini on vegaaninen mustikkapiirakka, joka valmistuu helposti muutamista raaka-aineista. Täytteeseen tulee soijarahkaa, mikä tekee piirakasta ihanan mehevän ja täyteläisen.

Teen piirakkapohjan usein kaurajauhoista, jolloin se sopii paremmin herkkävatsaisellekin. Kun leivonnassa käyttää puhdaskaurasta valmistettuja kaurajauhoja, sopii piirakka myös gluteenittomalle. Kaura ja mustikka sisältävät myös paljon kuitua, joten tätä herkkua voi syödä palan jos toisenkin hyvällä omalla tunnolla!

Vegaaninen mustikkapiirakka (gluteeniton)

3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
75 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria

5 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
400 g Alpro go on -rahkaa
n. 0,5 dl sokeria

1. Vuoraa 24 cm irtovuoan pohja leivinpaperilla tai jos käytät tavallista piirakkavuokaa, voitele se margariinilla.
2. Sekoita pohjaa varten kaurajauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhossa. Nypi sekaan pehmennyt margariini. Levitä taikina sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita seuraavaksi (jäiset) mustikat ja perunajauho keskenään ja levitä pohjan päälle.
4. Lisää kulhoon rahkavalmiste ja mausta sokerilla. Levitä rahka tasaisesti mustikoiden päälle.
5. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Vegaaninen mustikkapiirakka

Testaa myös näitä helppoja leivonnaisia:

Raparperi-rahkapiirakka kaurapohjalla
Tuplasuklaakeksit

Mietteitä

Tervetuloa Vegan Like Me -vegaaniblogiin!

Ihanaa, että löysit Vegan like me -sivustolleni! Ehkä olet jo vegaani tai kasvissyöjä? Tai muuten vaan halukas lisäämään kasvisten osuutta ruokavaliossa? Kaikki veganismista kiinnostuneet ovat tervetulleita, sillä vegaaniblogini tarkoituksena on välittää hyvää fiilistä ja jakaa kokemuksia ruokavalioon katsomatta! Haluan tarjota tietoa vegaanisesta elämäntavasta ja ennen kaikkea inspiroida parempien valintojen tekemiseen niin eläinten, ympäristön kuin oman terveydenkin kannalta.

vegaaniblogi - vegan like me

Tämä on minunlaiseni blogi, minunlaisestani vegaanista. Olen Minna, 27-vuotias diplomi-insinööri, joka haluaa omilla valinnoillaan tehdä tästä maailmasta paremman paikan asua. Kotini Helsingissä jaan avomieheni sekä kahden chihuahua-tytön kanssa. Rakkaus eläimiä ja luontoa kohtaan sai tekemään elämäni parhaan päätöksen ja vegaanista elämää on nyt takana reilut kolme ja puoli vuotta.

Blogissa esittelen ruokareseptejä, leipomuksia, kosmetiikkalöytöjä, matkailuvinkkejä, kotijuttuja, muotia sekä mitä ikinä keksinkään – kaikki tietysti veganismin näkökulmasta. Rakastan kirppiksiä, brunsseja, joogaa ja kahviloita, joten myös niihin liittyviä postauksia tullaan varmasti näkemään. Myös muutama postaus videon muodossa on jo suunnitteilla!

Jos mielenkiinto heräsi ja haluat jäädä blogiani seurailemaan, niin klikkaa itsesi lukijaksi yläpalkista. Voit seurata blogia myös Facebookissa. Instagramista puolestaan löydät minut nimimerkillä mintsulii.