Tämän spesiaalin päivän kunniaksi ajattelin ilahduttaa poikaystävääni klassisilla bebe-leivoksilla. Leivokset koostuvat murotaikinasta, vaniljakreemistä ja vaaleanpunaisesta tomusokerikuorrutteesta, joten ne ovat täydellisen makea herkku ystävänpäivään. Perinteisten pyöreiden bebejen sijaan tein leivoksista sydämenmuotoisia, jolloin niistä tuli vielä astetta söpömpiä!
Monivaiheiset bebe-leivokset osoittautuivat kuitenkin aikamoiseksi tahtojen taisteluksi, sillä heti alussa leipurin kenties tärkein työväline, sähkövatkain, sanoi itsensä irti. No, jatkoin käsipelillä ja sain pohjat kunnialla uuniin, kunnes huomasin pahvisten sydänvuokien repeilevän liitoksistaan. En voi kenellekään suositella Tigerin leivontavuokia, laatu kun oli yhtä matala kuin hintakin! Onneksi pari vuokaa kuitenkin pysyi kasassa ja sain edes muutaman leivoksen onnistumaan. Ja ne ei-niin-muotovaliot yksilöt katosivat nopeasti parempiin suihin!
Vegaaniset bebe-leivokset, 12 kpl
Pohjat:
100 g margariinia (tummansininen Keiju)
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
Kreemitäyte:
2 dl kaurakermaa
2 rkl maissitärkkelystä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g margariinia
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
Punaista elintarvikeväriä (vegaanisia esim. Wilton ja Squires Kitchen)
vettä
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa pohjan margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita käsin tasaiseksi. Taikinasta tulee kiinteä pallo, jota on helppo muotoilla.
2. Painele taikina sydänvuokien pohjalle ja reunoille siten, että siitä muodostuu “kuppi”. Paista uunissa n. 10 minuuttia.
3. Valmista täyte mittaamalla täytteen ainekset kattilaan margariinia lukuunottamatta. Keitä seosta muutama minuutti, kunnes se on paksua kiisseliä. Jäähdytä kiisseli kylmäksi.
4. Vatkaa jäähtyneen kiisselin joukkoon margariini. Kreemi saa olla tosi paksua!
5. Irrota pohjat vuuista kokonaan jäähtyneinä ja täytä kreemillä. Siirrä leivokset jääkaappiin.
6. Valmista vielä vaaleanpunainen kuorrutus lisäämällä tomusokerin sekaan pisara elintarvikeväriä ja ruokalusikallinen vettä kerrallaan, kunnes saat paksuhkoa, mutta juoksevaa kuorrutetta.
7. Koristele leivokset vielä tomusokerikuorrutteella ja anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
12 Kommenttia
Minna M
16/02/2018 at 13:52Onpa söpöjä! Enpä olisi kuvien perusteella arvannut, minkälaista säätöä näiden leipominen on ollut.
Mukavaa viikonloppua!
Teresa
16/02/2018 at 20:40Kuinka kauniita! 🙂
Satu Sjöholm
16/02/2018 at 20:40Oi miten ihanan näköisiä ❤️
Mama Lina
16/02/2018 at 20:40Onpas herkullisen näköistä!
Kuulostaa kyllä semmoiselta etten itse leipoisi :DD
tuulanneli
17/02/2018 at 21:46Olipas herkullisen näköisiä!
Minna
18/02/2018 at 23:42Kiitos! Säädöksihän se meni, mutta onneksi siitäkin selvittiin 😀
Minna
18/02/2018 at 23:43Kiitos! Joo nämä vaati kyllä leipurilta vähän pitkää pinnaa 😀
Minna
18/02/2018 at 23:43Voi kiitos ☺️
Minna
18/02/2018 at 23:43Kiitos paljon! ☺️
Minna
18/02/2018 at 23:44Kiitos! 😊
Päivi
13/02/2021 at 23:27Tosi söpöjä! Minulla ei onnistunut alkuunkaan, koska “kupit” murenivat kun irrotin vuoasta ja niistä lähti reunat irti. Suositteletko näihin mieluummin kertakäyttöisiä muffinssivuokia vai käykö ihan teräksinen vuoka? Viimeksi mainitusta oli hankala saada irti. En kylläkään ole itse mikään leipuri alkuunkaan, joten taisi olla hieman liian haastava resepti. 🙂
Minna
15/02/2021 at 14:17No voi harmi etteivät pysyneet kasassa! Tein itse nimenomaan kertakäyttöisiin pahvisiin vuokiin, joista sain helposti irrotettua. Sellanen teräksinen on varmasti vähän haastavampi tähän tarkoitukseen.