Helmikuun herkuttelu senkun jatkuu, sillä laskiaisen kunniaksi piti tietysti leipaista perinteisiä laskiaispullia. Näistä pullista tuli ihanan pehmeitä, sillä käytin tuorehiivaa ja maltoin kohottaa taikinaa tarpeeksi kauan. Jauhojen kanssa kannattaakin olla tarkkana, sillä pehmeyden kannalta vähempi on enemmän.
Vegaanisten pullien leipominen onnistuu helposti käyttämällä nesteenä kasvimaitoa ja kananmunan voi jättää kokonaan pois, koska sillä ei pullataikinassa ole mitään erityistä tehtävää. Pullien voitelu onnistuu hyvin vedellä, johon on liuotettu pieni määrä sokeria. Itse skippasin voitelun kokonaan, sillä pullat saivat päälleen makean tomusokerihunnun. Kermana toimii herkullinen kauravispi, joista itse suosin Plantia sen jämäkän koostumuksen vuoksi. Ja mitäpä olisikaan pullat ilman hilloa ja mantelimassaa, joten niitä ei täyttövaiheessa kannata säästellä!
Vegaaniset laskiaispullat, 12 kpl
25 g hiivaa
2,5 dl kasvimaitoa (esim. kaura tai soija)
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
75 g margariinia (tummansininen Keiju)
(Voiteluun sokerivettä)
Täytteeksi kauravispiä, vadelmahilloa ja mantelimassaa
1. Lämmitä kasvimaito kädenlämpöiseksi ja murusta joukkoon hiiva.
2. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää margariini ja sen verran lisää jauhoja, ettei taikina tartu käsiin.
4. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa reilut puoli tuntia.
5. Jaa taikina samankokoisiksi paloiksi ja pyörittele pulliksi. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos takina meinaa tarttua käsiin kiinni.
6. Peitä pullat liinalla ja kohota vielä puolisen tuntia.
7. Paista pullia 225 asteessa n. 10 minuutin ajan.
8. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä hillolla, kauravispillä ja mantelimassalla.
10 Kommenttia
Elina // Vauhtihirmun elämää
11/02/2018 at 20:59Niin herkullisen näköisiä pullia! 😛 Kyllä kelpaisi 🙂 Ja varmasti oma vatsakin tykkäisi näistä enemmän kuin kananmunallisista ja maidollisista; kumpaankin raaka-aineeseen alkaa hiljalleen vatsa protestoimaa.
Varpuslintu // Viikarivartti
11/02/2018 at 22:45Oi, näyttääpä hyvältä! <3 Juuri tänään laskiaispullia syödessä pohdiskeltiin, miten meiltä onnistuisi vegaaninen pulla. Eiköhän se pätevällä reseptillä sujusui niin kuin peruspullakin. 😀
Teresa
11/02/2018 at 22:45Kuinka hienoa että törmäsin tähän postaukseen! Testiin menee 🙂
Anu / sayitanywayblogi
11/02/2018 at 22:45Herkullisen näköisiä pullia! Pitää ihan ottaa resepti talteen 🙂
Minna
12/02/2018 at 12:19Nämä katosi kyllä nopeasti parempiin suihin! 😀 joo ne taitaa monille aiheuttaa oireita, onneksi onnistuu hyvin ilmankin 🙂
Minna
12/02/2018 at 12:19Kiva juttu, nämä oli kyllä herkkua! 🙂
Minna
12/02/2018 at 12:20Mahtavaa, kokeiluun vaan! ❤️
Minna
12/02/2018 at 12:21Kiitos! No aivan varmasti sujuisi vähintään yhtä hyvin! 🙂
Milla Ruotsalainen
12/02/2018 at 21:18Nami. Pitää joskus kokeilla 😍
Minna
13/02/2018 at 23:11Kannattaa, nämä oli kyllä hyviä 😊