Leivonta

Vegaaniset laskiaispullat

vegaaniset laskiaispullat

Helmikuun herkuttelu senkun jatkuu, sillä laskiaisen kunniaksi piti tietysti leipaista perinteisiä laskiaispullia. Näistä pullista tuli ihanan pehmeitä, sillä käytin tuorehiivaa ja maltoin kohottaa taikinaa tarpeeksi kauan. Jauhojen kanssa kannattaakin olla tarkkana, sillä pehmeyden kannalta vähempi on enemmän.

Vegaanisten pullien leipominen onnistuu helposti käyttämällä nesteenä kasvimaitoa ja kananmunan voi jättää kokonaan pois, koska sillä ei pullataikinassa ole mitään erityistä tehtävää. Pullien voitelu onnistuu hyvin vedellä, johon on liuotettu pieni määrä sokeria. Itse skippasin voitelun kokonaan, sillä pullat saivat päälleen makean tomusokerihunnun. Kermana toimii herkullinen kauravispi, joista itse suosin Plantia sen jämäkän koostumuksen vuoksi. Ja mitäpä olisikaan pullat ilman hilloa ja mantelimassaa, joten niitä ei täyttövaiheessa kannata säästellä!

Vegaaniset laskiaispullat, 12 kpl

25 g hiivaa
2,5 dl kasvimaitoa (esim. kaura tai soija)
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
75 g margariinia (tummansininen Keiju)
(Voiteluun sokerivettä)

Täytteeksi kauravispiä, vadelmahilloa ja mantelimassaa

1. Lämmitä kasvimaito kädenlämpöiseksi ja murusta joukkoon hiiva.
2. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää margariini ja sen verran lisää jauhoja, ettei taikina tartu käsiin.
4. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa reilut puoli tuntia.
5. Jaa taikina samankokoisiksi paloiksi ja pyörittele pulliksi. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos takina meinaa tarttua käsiin kiinni.
6. Peitä pullat liinalla ja kohota vielä puolisen tuntia.
7. Paista pullia 225 asteessa n. 10 minuutin ajan.
8. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä hillolla, kauravispillä ja mantelimassalla.

Mukavaa laskiaista!

Saatat pitää myös näistä

10 Kommenttia

  • Vastaa
    Elina // Vauhtihirmun elämää
    11/02/2018 at 20:59

    Niin herkullisen näköisiä pullia! 😛 Kyllä kelpaisi 🙂 Ja varmasti oma vatsakin tykkäisi näistä enemmän kuin kananmunallisista ja maidollisista; kumpaankin raaka-aineeseen alkaa hiljalleen vatsa protestoimaa.

  • Vastaa
    Varpuslintu // Viikarivartti
    11/02/2018 at 22:45

    Oi, näyttääpä hyvältä! <3 Juuri tänään laskiaispullia syödessä pohdiskeltiin, miten meiltä onnistuisi vegaaninen pulla. Eiköhän se pätevällä reseptillä sujusui niin kuin peruspullakin. 😀

  • Vastaa
    Teresa
    11/02/2018 at 22:45

    Kuinka hienoa että törmäsin tähän postaukseen! Testiin menee 🙂

  • Vastaa
    Anu / sayitanywayblogi
    11/02/2018 at 22:45

    Herkullisen näköisiä pullia! Pitää ihan ottaa resepti talteen 🙂

  • Vastaa
    Minna
    12/02/2018 at 12:19

    Nämä katosi kyllä nopeasti parempiin suihin! 😀 joo ne taitaa monille aiheuttaa oireita, onneksi onnistuu hyvin ilmankin 🙂

  • Vastaa
    Minna
    12/02/2018 at 12:19

    Kiva juttu, nämä oli kyllä herkkua! 🙂

  • Vastaa
    Minna
    12/02/2018 at 12:20

    Mahtavaa, kokeiluun vaan! ❤️

  • Vastaa
    Minna
    12/02/2018 at 12:21

    Kiitos! No aivan varmasti sujuisi vähintään yhtä hyvin! 🙂

  • Vastaa
    Milla Ruotsalainen
    12/02/2018 at 21:18

    Nami. Pitää joskus kokeilla 😍

  • Vastaa
    Minna
    13/02/2018 at 23:11

    Kannattaa, nämä oli kyllä hyviä 😊

Jätä kommentti