Vinkit

12 ideaa romanttisiin treffeihin

Ystävänpäivästä inspiroituneena voidaan blogin puolellakin vähän söpöillä treffivinkkien merkeissä. Oletko viemässä vegaania ulos vai mietitkö sopivaa paikkaa, missä sekasyöjä pääsisi tutustumaan sinulle tärkeisiin juttuihin? Vegaania ei kannata viedä pihviravintolaan, hevosajelulle tai eläintarhaan, sillä tie vegaanin sydämeen käy eläinystävällisempää kautta. Monet ovat vegaaneja myös ympäristösyistä, joten pehmonallet ja muut kertakäyttötavarat kannattaa jättää suosiolla kauppaan! Kukat tai suklaalevy on varmasti paljon mieluisampi muistaminen, jos haluaa jotakin tuoda. Kurkkaa alla olevat vinkit, niin saat uusia ideoita kumppanin hurmaamiseen!

1. Viinien & juustojen maistelu

Alkoissa on nykyään vegaaniset viinit merkitty erikseen ja myyjätkin osaavat suositella vegaanisia vaihtoehtoja. Myös vegaanisia juustoja on tullut kauppoihin rytinällä, joten juustohyllylläkin saattaa tulla valinnan vaikeus. Juustoa voi valmistaa helposti myös itse esimerkiksi tällä cashew-pohjaisella reseptillä.

2. Illallinen kasvisravintolassa

Varatkaa pöytä tyylikkäästä kasvisravintolasta. Esimerkiksi Helsinkiin hiljattain avattu Yes Yes Yes -ravintola on tunnelmallinen ja saa epäilevänkin sekasyöjäkumppanin rakastumaan kasviksiin. Paikan ruoka on tarkoitettu jaettavaksi, mikä myös osaltaan lisää läheisyyttä!

3. Piknik luonnonhelmassa

Kerätkää kori täyteen voileipiä, hedelmiä, skumppaa ja leivonnaisia ja suunnatkaa piknikille vaikka merenrantaan tai puistoon. Tämän voi toteuttaa talvellakin reippailemalla laavulle paistamaan soijanakkeja ja vaahtokarkkeja kuuman kaakaon kera.

4. Vierailu kotieläintilalla

Tämä taitaa olla oma suosikkipaikkani käydä treffeillä. Pikkuisten possujen rapsuttelu saa paatuneemmankin lihansyöjän heltymään ja katsomaan pekonia uusin silmin. Eläinsuojelukeskus Tuulispäähän pääsee ainakin kesäisin vierailemaan ja pääkaupunkiseudulta löytyy pari muutakin maksutonta paikkaa, kuten Haltiala ja Falkulla.

5. Netflix & chill

Kun koti-ilta houkuttaa, voi saman viltin alle istahtaa sipsikulhon ja karkkipussin kera. Netflixistä löytyy huikea määrä eläin- ja veganismiaiheisia dokkareita, joilla saa treffikumppaninkin silmät pysymään auki. Listan katsomisen arvoisista dokumenteista ja elokuvista löydät täältä.

6. Maistelumenu hienossa ravintolassa

Kyllä, myös fine dining onnistuu vegaanisena. Poikaystäväni vei minut tapailumme alkuaikoina syömään Farangiin seitsemän ruokalajin maistelumenun ja oli näköjään hyvä veto näin parin vuoden jälkeen ajateltuna 😉 Voin suositella myös Brondan vegaanista menua, ei varmasti jää nälkä!

7. Vierailu luonnontieteen museossa

Museot ja taidenäyttelyt ovat kiinnostavia treffipaikkoja, mutta mielenkiintoisin näin vegaanin näkökulmasta on ehdottomasti luonnontieteen museo. Siellä nimittäin riittää tutkailtavaa: erilaisia eläinlajeja, evoluutiota, kasveja, ilmastonmuutosta…

8. Kesäinen metsäretki

Metsä tarjoilee kesäisin ja syksyisin ilmaisia herkkujaan, joten napatkaa mukaan ämpäri ja suunnatkaa poimimaan talteen herkulliset marjat tai sienet. Niistä syntyy kotona vielä ihana piirakka yhdessä leivottuna!

9. Lautapeli-ilta kotona

Kasatkaa kaapin kätköistä Triviaalit, Kimblet ja pelikortit ja pelailkaa samalla viiniä nauttien. Tämä idea toimii hyvin myös tuplatreffeillä!

10. Aamupala/brunssi romanttisessa kahvilassa

Ainakin Helsingistä löytyy monta paikkaa, johon suunnata aamupalalle rakkaan kanssa. Esimerkiksi Cargo, Kuuma ja Roots tarjoilevat vegaaniystävällistä aamiaista viihtyisässä ympäristössä. Monet kahvilat järjestävät välillä myös kokonaan vegaanisia brunsseja, joita kannattaa bongailla Facebookista.

11. “Kummitustalon” tutkiminen

Ottakaa suunnaksi pelottava hylätty rakennus ja lähtekää yhdessä tutkimusretkelle. Jos uskallusta riittää, menkää pimeällä ja ottakaa mukaan pelkät taskulamput. Huhuuuu!

12. Ekat treffit uusiksi

Tämä on superhauska idea, joka ollaan poikaystävän kanssa otettu käyttöön ja ollaankin koettu ekat treffit nyt jo kolmesti, aina vuoden välein. Jos treffipaikka ei ole riippuvainen vuodenajasta, niin nämä treffit voi toteuttaa milloin vain!

Mikä on sulle mieluisin treffipaikka? Millaiset ovat olleet mieleenpainuvimmat deitit? ♥

Saatat pitää myös näistä

10 Kommenttia

  • Vastaa
    Piia
    14/02/2018 at 12:48

    Aivan ihania ideoita tässä! 🙂 Etenkin ensitreffien uusiminen olisi tosi kiva toteuttaa.

  • Vastaa
    Karoliina Kazi
    14/02/2018 at 15:32

    Kivoja ideoita! Toi ensitreffien uusiminen on kyllä aivan ihana ajatus!

  • Vastaa
    Marjo
    14/02/2018 at 23:27

    Kivoja treffi ideoita 😊 Itselle mielenkiintoisimmat treffit olivat patikointi Sipoon koirametsässä koirien kera. Ei meistä pari tullut mutta treffit jäivät mieleen. Hauskat!

  • Vastaa
    ELLI
    15/02/2018 at 10:33

    Voiii kuinka kiva olisikaan päästä kotieläintilalle! Se ois kyllä varmaan munkin unelmien treffipaikka haha 😀

  • Vastaa
    Turun Tilda
    15/02/2018 at 19:57

    Hyviä ideoita! Ensitreffien uusiminen saa pienen punan nousemaan allekirjoittaneen poskille – 20-vuotias meikäläinen oli vähän erilainen kuin 36-vuotias minä. Tavallaan söpöä mutta parempia treffejä taisi tulla myöhemmin❤

  • Vastaa
    Minna
    18/02/2018 at 23:45

    Se on kyllä ihana, kannattaa toteuttaa ❤️

  • Vastaa
    Minna
    18/02/2018 at 23:45

    Jep, se on kyllä ihanaa ja samalla jotenkin niin jännää! ☺️

  • Vastaa
    Minna
    18/02/2018 at 23:48

    Oi kuulostaa kyllä mukavalta! Tuosta koirametsästä en ole kuullutkaan, täytyypä tutkia jos itsekin menisi 😍 joskus ollaan koirien ja poikaystävän kanssa oltu nuuksiossa, sekin on mulla jäänyt mieleen 🙂

  • Vastaa
    Minna
    18/02/2018 at 23:49

    Joo kotieläintilat on ihania paikkoja! Pääsee paijaamaan niin ihania erilaisia otuksia ❤️

  • Vastaa
    Minna
    18/02/2018 at 23:51

    Hihi, ensitreffejä on kyllä ihana muistella! Siinä on kyllä varmaan jokaisella ollut jännitystä ilmassa 😊

Jätä kommentti