Second hand

Syksyn parhaat kirppislöydöt

kirppislöydöt

Kirppareilla käyminen on yksi suosikkijutuistani ja usein tuleekin tehtyä aika uskomattomiakin löytöjä. Siinä se koukuttavuus ehkä piileekin, kun ei koskaan tiedä mitä tulee vastaan. Itselleni kirppiksillä käyminen on tietoinen valinta niin jätteen kuin muidenkin ympäristöhaittojen vähentämiseksi. Ja tietysti siinä säästää ihan tosi paljon rahaa. Ostan nykyään todella harvoin päällysvaatteita, kenkiä ja laukkuja uutena, sillä kirppareilta löytää lähes poikkeuksetta kaiken tarvittavan. Pitää vain rohkeasti ja avoimin mielin mennä tutkimaan! Itse teen Helsingissä parhaat löydöt näistä:

♥  Kampin kirpputori
♥  Relove
♥  Punavuoren patina
♥  Kaivarin kanuuna
♥  Blogikirppikset yms.
♥  Kierrätyskeskukset
♥  Zadaa-sovellus
♥  Facebook-kirpparit

Syksyn aikana on tullut hankittua vähän kaikenlaista ja ajattelinkin esitellä teille parhaimmat tekemäni löydöt. Bongasin nämä alun perin Japanista ostetut syyssaappaat yhdeltä blogikirppikseltä ja ostin pois kuuden euron hintaan. Nämä ovatkin olleet monien sadepäivien pelastus, sillä materiaali on vedenpitävää kumia. Astetta tyylikkäämmät kumisaappaat vai mitä!

Yhdeltä kirppikseltä nappasin “saa ottaa” -korista valkoiset palmikkosäärystimet, sillä näin niissä aika potentiaalisen tuunausmahdollisuuden… Kotona otin sakset, hakaneulat ja puikot käteen ja tein neuleeseen aukot, joihin neuloin vielä muutaman extrakerroksen. Kääräisin vielä neuleen toista päätä kaksinkerroin ja näin syntyivät lämpöiset talvineuleet pikku chihuillemme! Nyt kelpaa neitien käydä pissalla pakkasellakin.

Etsiskelin talvitakkia kirppiksiltä pitkään, mutta tuntui että parhaat oli aina viety päältä. Kävin tänään blogikirppiksellä ja Kira Kososen pöydästä löysin tällaisen ihanan Ginan talvibomberin noin. 10-15 eurolla (ostin yhteishintaan muutakin). Zadaa-sovelluksesta ostettu kuuden euron vintagetyylinen farkkutakki puolestaan palveli hyvin alkusyksyn, mutta nyt sen on jo aika mennä odottelemaan kevättä.

Olen tänä syksynä rakastunut kaikkeen samettiseen ja nämä Asoksen korolliset samettinilkkurit menivätkin heittämällä lempparikenkien joukkoon! Hintaa näillä oli 8 euroa.

Syksyn ja talven varalle olen löytänyt myös muutamia lämpimiä neuleita. Zaran musta villapaita ja Bikbokin neuletakki maksoivat 2 euroa ja H&M:n pörrötakki 3 euroa. Tuosta sinisestä neuletakista ratkoin napit pois ja siitä tuli heti paljon kivemman näköinen. Vegaanisia talvivaatteita on välillä hankala löytää, sillä lämpimimmät materiaalit tuntuvat olevan nahkaa, villaa tai untuvaa. Kirppisvaatteissa sallin itselleni villavaatteiden ostamisen, jos tuote on oikeasti tarpeellinen. Uutena kaupasta en villaa kuitenkaan ostaisi.

Hyvää vegaanista ja käyttämätöntä kosmetiikkaa löytyy kirppiksiltä aika harvoin, mutta pari juttua olen onnistunut nyt syksyllä hankkimaan. Nyxin kulmakynä ja Konopka’sin kasvovoide löytyivät noin kahden euron hintaan. Konopka’s on ilmeisesti virolaista luonnonkosmetiikka ja olikin itselleni aivan uusi merkki. Olen käyttänyt tuota voidetta nyt jo melkein pari kuukautta ja se on kyllä yksi parhaista mitä on koskaan ollut! Ongelmaksi tulee kyllä sitten löytää tuota jostain lisää.. Yksi löytö oli lisäksi nuo H&M:n uudet korvikset, joista maksoin huimat 50 senttiä.

Treenivaatteita tykkään ostella kirppiksiltä, sillä niitä löytyy usein ihan uutena/uudenveroisena. Ulkoilutakki lähti mukaan kahdella eurolla ja Björn Borgin valkoinen collaripaita puolestaan kolmella eurolla.

Samalta tämän päiväiseltä blogikirppikseltä ostin Kiralta myös kahdet treenilegginssit, kuviolliset Röhnischin ja mustat Ivyrevelin. Hintaa näillä oli yhteensä 5 euroa.

Loppuun vielä lisää treenivaatteita, jotka ovat jo päässeet kovaan käyttöön. H&M:n vaaleanpunaisella treenitopilla oli hintaa euron, mustalla Nellyn pitkähihaisella kaksi euroa ja kuviollisella treenitopilla euron verran. Nämä olivat kaikki vieläpä uusia!

Saatat pitää myös näistä

4 Kommenttia

  • Vastaa
    Anonyymi
    08/11/2017 at 14:34

    Vitsi miten hyviä löytöjä oot tehnyt! 🙂 Mun tulee käytyä nykyään kirppareilla liian harvoin, pitäisi alkaa käydä enemmän.

    Olisi muuten tosi kiva, jos tekisit jossain vaiheessa postauksen, jossa esittelisit sun lempparikosmetiikkaa. Aloittelevana vegaanina tuntuu välillä haastavalta löytää hyviä vegaanisia korvaajia esim. meikeille.

    Kivaa alkutalvea sulle ja kiitos inspiroivasta blogista! <3

    T. Weera

  • Vastaa
    Minna
    08/11/2017 at 17:50

    Kirpparit on kyllä mahtavia kun voi tulla vastaan vaikka mitä ihanaa! 🙂 Kiitos ideasta, kosmetiikkapostauksia on varmasti tulossa lähiaikoina. Ajattelin jakaa niitä ainakin meikkeihin, ihonhoitotuotteisiin ja hiustenhoitotuotteisiin niin pystyn kertomaan kaikista vähän perusteellisemmin 🙂

    Samoin sulle ja ihanaa että oot valinnut veganismin! ♥

  • Vastaa
    Kokonainen Aino
    16/11/2017 at 18:23

    Olipas hienoja löytöjä! Hieman kirvelee katsella, kun itsellä on vielä reipas kk jäljellä ostolakkoa XD Onneksi aika menee nopeasti. Mukavaa saada muutama kirppisvinkki täältä PK-seudulta, kun en osais suunnistaa tällä hetkellä yhtikäs mihinkään.

    – Aino

  • Vastaa
    Minna
    16/11/2017 at 23:13

    Ai sulla on sellainen! Pitäis kyllä kokeilla joskus itsekin, kun kirppareilla tulee välillä käytyä turhankin tiuhaan 😅 Kiva että löytyi uusia paikkoja tutkittavaksi! 🙂

Jätä kommentti