Matkustus

Vegaanivinkit Mallorcalle

Vietimme viime viikon reissaten Espanjan lämmössä Mallorcan saarella. Mikään vegaanin ykköskohde ei Mallorca ollut, mutta viikosta kuitenkin selvisi oikein hyvin! Ajattelinkin siis jakaa omat vinkkini Mallorcaan matkaaville ravintoloihin ja ruokaostoksiin liittyen. Yleisesti myyjät ja tarjoilijat tiesivät hyvin, mitä vegaaninen tarkoittaa, mutta toisinaan joutui selittämään jopa espanjaksi, mitä ruuassa ei saa olla. Onneksi saarelta löytyi myös useampi kokonaan vegaaninen ravintola!

Ruokapaikat

Ziva to go

Palmassa sijaitseva, 100 % vegaaninen Ziva to go tarjoilee terveellistä raakaruokaa. Valikoimasta löytyy muun muassa salaatteja, buddha bowleja, wrappeja ja paikan päällä puristettavia mehuja. Omassa salaatissani oli bataattia, hummusta ja itsetehtyä cashewjuustoa, nam! Zivan ruoka oli raikasta ja kevyttä, mikä sopi hyvin lounaaksi helteisellä keskipäivällä.
Plaça de la Navegacion 11 A

Bellaverde

Kasvis-ja vegaaniravintola Bellaverde sijaitsee Port de Pollençan kaupungissa. Kävimme poikaystävän kanssa syömässä kolmen ruokalajin illallisen ja ruoka oli oikein maukasta. Paikka oli myös ihanan tunnelmallinen, sillä illallista sai nauttia auringon laskettua vanhojen viikunapuiden alla kynttilän valossa. Alkuruuaksi jaoimme cannelonit ja pääruuaksi söin tomaattipiirakkaa parsalla ja rosmariiniperunoilla. Poikaystävällä oli puolestaan filotaikinaan käärittyä kurpitsaa pinaatilla ja kirsikkakastikkeella. Jälkkäriksi söimme sitruunamarenkia ja oreomuffinssia. Vegaaniset annokset sekä viinit oli merkitty listaan selkeästi ja valinnanvaraa oli paljon. Ihanaa oli myös se, että ravintolassa asusteli adoptoituja kissoja.

Carrer de les Monges 14


Açaí Vegan Food

Teimme shoppailureissun Incan kaupunkiin, jossa sijaitsi sympaattinen Açaí vegaaniravintola. Listalta löytyi niin terveellisiä smoothie bowleja kuin kaipaamaani vegaanimättöä. Taas iski valinnanvaikeus, sillä olisin halunnut maistaa listalta aivan kaikkea! Päädyin kuitenkin aiolilla maustettuun seitansandwichiin ja poikaystävä seitankebabiin. Ruoka oli ihanaa ja paikasta huokui rakkaus eläimiin, tällaista kannatan mielelläni!

Calle Gloria 103


Muut ruokapaikat

Koska olimme reissussa isommalla porukalla ja olin seurueen ainoa vegaani, kävimme syömässä myös muissa kuin kasvisravintoloissa. Useimmista ravintoloista löytyi ainakin yksi valmiiksi vegaaninen annos tai sitten annoksen pystyi muuttamaan vegaaniseksi jättämällä esimerkiksi juuston pois. Alkupalaksi tilasin useasti bruschettaa, oliiveja ja leipää ja pääruuaksi pastaa, wokkia tai salaattia.


Myös jäätelökojuista löytyi vegaanisia vaihtoehtoja, tosin pelkkiä sorbetteja. Yllätykseksi myyjät osasivat aina heti kertoa, mitkä maut olivat kasvipohjaisia.

Ostokset

Lo Vegano

Kokonaan vegaaninen Lo Vegano on ehdottomasti käymisen arvoinen supermarketti Mallorcan reissulla. Tätä voisi verrata Suomen Vegekauppaan, mutta valikoima Lo Veganossa on kuitenkin huomattavasti suurempi muun muassa isoine pakastealtaineen ja leivoshyllyineen. Ziva to go sekä Lo Vegano sijaitsevat lähellä toisiaan, joten ne kannattaa tsekata samalla reissulla.

Carrer de Caro 34

Kotiinviemisiksi ostin Lo Veganosta juustotäytteisiä ravioleja, gluteenittomia porkkanamuffinsseja, valkosuklaamaapähkinävoisuklaata ja suklaakeksejä. Lisäksi mukaan lähti suklaa- ja sitruunamuffinsseja, jäätelöä, aiolia ja soijajerkyä, mutta ne livahtivat parempiin suihin jo ennen kotimatkaa!


Supermarketit

Isoimmista supermarketeista (esim. Eroski) löytyy laaja valikoima erilaisia kasvimaitoja ja vieläpä hyvin edullisesti Suomen hintoihin verrattuna. Myös tofua, tempeä, seitania, jogurtteja ja vanukkaita on hyvin saatavilla. Sen sijaan mitään kasvipohjaisia juustoja tai valmisruokia ei markettien hyllyillä näkynyt. Meidän villassa oli hyvät kokkausmahdollisuudet, joten valmistin itselleni muun muassa tempehamppareita ja tomaattiravioleja supermarketeista löytyneistä aineksista. Vive Soyn kylmä cappuccino taas maistui aamupalan kanssa ja jäi vähän harmittamaan, etten roudannut sitä yhtään purkkia kotiin.

On aina yhtä ihanaa nähdä, miten pienemmissäkin paikoissa vegaanisuus yleistyy koko ajan. We are winning! Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua Mallorcan matkaa suunnitteleville ja itse ainakin olin yllättynyt vegaanivaihtoehtojen määrästä. Mallorcalla ei siis vegaaninkaan tarvitse tinkiä herkkuruuista! Reissusta tuli osteteltua myös joitakin kosmetiikkatuotteita, joita esittelen myöhemmin.

Saatat pitää myös näistä

1 kommentti

  • Vastaa
    Joanna Sormunen
    10/03/2018 at 21:49

    Kiitos kun osallistuit Viikon Kuva Maailmalta – Link Up Partyyn! Tule mukaan uudelleen huomenna!

Jätä kommentti